Alkon Käsityöläisoluet: Nörrebro King's County Brown

Tulevalla viikolla luvassa hieman vajavainen katsaus Alkon Käsityöläisolut-erään. Alko siis on kuunnellut ainakin jossain muodossa toiveita, että hyllyiltä löytyisi kotimaisia pienpanimotuotteita enemmän ja uusii viimevuotisen synttärikikkansa. Tällä kertaa mukana on pari tanskalaistakin. Finanssipoliittisista syistä keskityn 11:stä tuotteesta vain viiteen mielenkiintoisimpaan. Näillä näkymin maistamatta jää seuraavat:

Prykmestar Schwarzbock - Vakka-Suomalaiset ovat tehneet ihan jees- schwarzbieristään vahvemman 6% bock-version. Olettaisin laatutuotteeksi, mutta mielenkiintoisempien vierellä jäi hyllyyn.

Nokian Tupla Keisari - Ilmeisesti 8% doppelbock-versio peruskeisarista. Voi olla hyvääkin, muttei nouse ostolistalleni saisonien, portterien sun muiden moniulotteisempien ohi.

Laitilan Kukko Ale - Vaikuttaa hyvin lähelle samalta kuin kaupoissa myyty III-vahvuinen versio, joka itsessäänkin on aika tylsä. Siksi ei tällä erää niin hirviästi kiinnosta.

Suomenlinnan Panimon Zander Winter Ale - Olisi muuten hyvinkin kiinnostava, mutta Suokin Panimo ei ole erityisemmin vakuuttanut minua aiemmin, joten jätin nyt hankkimatta. Voi olla että nöyrryn vielä.

Mikkeller Sort Gul Black IPA - Mikkeller olisi muuten ehdoton pakkohankinta, mutta maistoin Sort Gulin jo syssymmällä baarissa ja säästin pennoseni tällä kertaa uusiin oluisiin. Loistava tuote, suosittelen kaikin voimin.

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur Kataja Edition - Suomalaisista pienpanimoista StaPan ohella ehkä suosikkini ja siksipä porilaisten oluet on ollut tapoina juosta kaupasta kotiin. Lisäksi saison on tälla hetkellä ehkä lempityylini. Tällä kertaa tämä jäi kuitenkin hankkimatta yksinkertaisesti siksi, ettei sitä vielä Arkadian myymälässä näkynyt. Hintakin vähän päätä huimaa, mutta kattellaan.


Nørrebro King's County Brown
Panimo: Nørrebro Bryghus
Maa: Tanska

Tyyli: Brown Ale
Alkoholia: 5,5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Erinomainen, todella pehmeä pähkinäinen brown ale.

Nørrebro on yksi ensimmäisiä tanskalaisia panimoita joihin olen tutustunut. Sen oluista on jäänyt mieleen lähinnä kolme seikkaa: Ne ovat hyviä, kalliita ja omituisen kokoisissa pulloissa. Samalla linjalla jatketaan, tosin ihan hirveän kalliina tätä ei voi pitää muiden rinnalla. Pullokoko on hämmentävä 40cl.

Itse olueen: Kuninkaanläänin luomuolut on tummanruskea, nippa nappa läpinäkyvä ja sillä on keskikokoinen, isokuplainen ja melko lyhytikäinen vaahto.

Tuoksussa on pähkinää, palanutta puuta, paahdetta, mallasta, siirappia, bastogne-keksejä. Suutuntuma on loistava. Erittäin pehmeä, täydellisen suunmyötäinen ja maltainen. Vähähiilihappoinen. Maku on pähkinäöljyinen, maltainen. Paahtuneisuus on mukana rinnalla, hedelmäinen alkoholisuus tulee lopussa esiin taustalta, päättyy miellyttävään katkerointiin.

Oikein hieno brown ale. Kova rima kotimaisille ylittää. 4/5

Kommentit