Evil Twin Soft DK ja korkkikommentti

Soft DK
Panimo: Evil Twin Brewing
Maa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Alkoholia: 10%

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Erittäin pehmeä ja täyteläinen superpaahtunut imperial stout

Pikku tauko Alkon käsityöläisistä ja takaisin Tanskan tuliaisiin. Kokeiluun Evil Twinin Soft DK Imperial Stout, jota myydään ilmeisesti Tanskassa nimellä Soft Dookie. Dookien resepti on kai hieman erilainen koska alkoholia on tippa enemmän (Dookie on 10,8%). Pullossa sanotaankin, että jos haluaa maistaa oluen siltä miltä se Tanskassa maistuu, pitäisi mennä juomaan se Tanskaan.

Soft DK on pikimusta, siinä on keskikokoinen, melko nopea vaahto. Tuoksu on lähes puhdasta paahdetta. Itse asiassa jos haluaa suurimman osan tämän oluen hajusta niin voi mennä kauppaan ja ostaa Kainuun Talkkunaa pussillisen ja nuuhkia sitä, niin talkkunainen tuoksu on. Lisäksi kahvia, suklaata, vaniljaa, alkoholia.

Suu on paksu ja täyteläinen, lähes hiilihapoton, nimensä mukaisesti erittäin erittäin pehmeä. Maku on puhdasta kuivaa paahdemallasta, talkkunaa, suklaista, vaniljaista, aavistuksen marjaista. Lopuksi täyden maltaisuuden varjossa tasapainottava katkero, joka ilmestyy vasta jälkimaun lopulla melko vahvanakin.

Melko yksioikoinen näin tuhdiksi imperial stoutiksi, mutta yksioikoisuudessaan äärimmäisen hyvä. 10 alkoholiprosentista ei ole tietoakaan, hädin tuskin jälkipoltteessa maistuu. Pehmeys on hieno. 5/5

----

Sitten pieni kommentti Jari Korkin YLEn kolumnista. Ilmeisesti tavoite oli yrittää olla jotenkin sarkastinen tai muuten vitsikäs ja tuoda ruokakauppaviini takaisin mukaan alkoholikeskusteluun, mutta en nyt silti voi olla tarttumatta syöttiin.

Korkki kun lyttää kaikki keskaria vahvemmat oluet "yliväkevinä viinaoluina", perustelunaan se, että keskarivahvuinen Pilsner Urquell on "maailman paras olut" ja siten kaikki parhaat oluet ovat jo maitokaupoissa. Viini on tietenkin se sivistysjuoma mitä kauppoihin pitäisi saada viinaoluen sijaan.

Ymmärrän, että jos nimi on Korkki niin viinit ovat lähellä sydäntä, mutta en nyt oikein tajua mitä pointtia on samalla lytätä olutta. Joko sen tekee vitsaillakseen, tai sitten jos ei tiedä oluesta yhtään mitään, eikä vaivaannu ottamaan selvää vähääkään vaikka kirjoitteleekin julkisia tekstejä valtiollisen median kautta näkyviin. Mukahauskassa Urquell-anekdootissa Pilsenin panimomestari kertoo, miten 1842 keksittyä olutta on tehty samalla tavalla jo tuhat vuotta, joka kertonee jutun faktatasosta ihan tarpeeksi.

Urquellin Korkki sentään tunnistaa lageriksi, mikä antaisi olettaa, että Korkki tietää muitakin oluttyylejä olevan olemassa, mutta 80-luvulle jämähtäneessä olutajattelussaan unohtaa sen sitten samantien. Mitäs niistä kymmenistä muista tyyleistä, kun sitä maailman parasta lageria on jo kaupassa. Tuo yllä arvosteltukin on selkeästi ihan turha keksintö ja hirveää viinaista lientä. Samaan logiikkaan perustuen ehdotan, että tuodaan kauppoihin erikoisluvalla myyntiin Dom Perignonia. On sitten se maailman paras kuohuviini myynnissä, niin on tämä viiniasiakin selvä, eikä tarvitse niitä tanniinisia punaviinejä tuoda sinne turhaan. Sivistyneimmissä juhlissa kuitenkin juodaan vain aitoa shampanjaa.

Ihan oikeasti hei. Kyllä minäkin viinit haluaisin ruokakauppoihin, mutta melko surkea omaa urpouttaan korostava kirjoitus niitä tuskin sinne palauttaa. Kirjoitus oli... korkkivikainen.

Kommentit

  1. Samaa mieltä, Soft Dookie on loisto-olut. Ja tuo Korkin kirjoitus puolestaan on idioottimaisinta mitä olen pitkään aikaan oluesta lukenut.

    VastaaPoista
  2. Jaahah, olinkin onnistunut missaamaan koko Korkin kolumnin... melkosta saibaa sano! "..kaikki ruokapöydän elintarvikkeet, joihin viini itseoikeutetusti kuuluu." ja tällä periaatteella esim. oma perinneoluemme Sahti ei sinne tietenkään kuulu? Se nyt vaan on niin, että vaikka kuinka kävisi Urquellin (joka on siis mielestäni loistava olut) panimomestari esittämässä Rochefortin Trappisteille, että sen pitäis muuten olla ton teitin "kympin" keskikaljan vahvuista ja vaaleaa, niin saattaispa saada samanlaisen vastaanoton kuin Jarin fiktiivisen tarinan suomalaishenkilöt taannoin. Hyvä Jouni, hyvä rinnastus kuohuviineihin :) Itsekin suuri viinin ystävä, mutta sapettaa silti oluen dissaaminen jatkuvasti joidenkin toimijoiden taholta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.