Alkon Käsityöläisoluet: Suomenlinnan Panimo Zander Winter Ale

Zander Winter Ale
Panimo: Suomenlinnan Panimo
Maa: Suomi

Tyyli: Strong English Ale

Alkoholia: 6,2%
Kantavierre: 14,7 °P
Väri: 40,5 EBC
Katkeruus: 54,5 IBU

Pisteet: 3/5 (3,5/5...)
Lyhyesti: Miellyttävä mausteinen talviolut.

Suomelinnan panimolta käsityöläiserään on saapunut enemmän ajankohtaan sopiva olut Zander Winter Alen muodossa. Suomenlinnan panimo on kotimaisista taas yksi sellainen, josta on mieleeni muodostunut kovin keskinkertainen kuva, kuten Malmgårdistakin. Toivottavasti mieli muuttuu samalla tavalla.


Suomenlinnan bastionin mukaan nimetty Zander on maustettu appelsiininkuorilla ja pomeranssilla. Ulkonäöltään se on nätti. Tumman punaruskea ja vaahtohuppu, joka on suhteellisen kestävä, tosin häviää lopulta miltei kokonaan. Seittiä kertyy lasinreunoille kiitettävästi myös.

Tuoksu on makean brittialemäinen. Pähkinäinen toffee kuorruttaa karamellimallasta. Hieman hedelmiä mausteista. Taustalta pieni puumaisuus, ikään kuin juuri lämmitetty kuiva sauna. Suutuntuma on turhan ohut, se etenee nopeasti pehmeästä alusta kovaan loppuun ja mielikuvaksi jää kova, hieman töksähtävä olut.

Maku on oikein miellyttävä. Mallasta, hedelmäistä mausteisuutta, makea appelsiini. Jälkimaussa erinomainen pirteän hedelmäinen, hieman kirpeä humalointi. Ihan menettelevä vahvempi brittiale, talveen hyvin sopiva, mutta voisi olla pehmeämpi. Maku on neljän pisteen, mutta kokonaisuutena en tätä neljänä pidä, jotan jätän kolmeen. Hieman tylyltä sekin tuntuu, mutta itsepä pakotin itseni viiden tähden arvosteluun "jotta joutuisi tekemään selvän valinnan". 3/5

Kommentit