Alkon Käsityöläisoluet: Teerenpeli Vehnäväinö

Vehnäväinö
Panimo: Panimoravintola Teerenpeli
Maa: Suomi

Tyyli: Weizen bock
Alkoholia: 6,0%
Kantavierre: 16,6 Plato
Katkeruus: 28,6 IBU
Väri: 76,7 EBC

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Erinomainen vehnäbock. Suomalaisten vehnäoluiden kirkkainta kärkeä.
Suosittelen: Aventinuksen ystävien kannattaa tarkistaa.

Panimoravintola Teerenpeli on täräyttänyt muista poiketen vehnäoluen Alkon käsityöläisviikoille ja vehnäisenkin vieläpä bockina. Pullossa seisoo ainesosina vehnämallas, humala, vesi ja hiiva, joka jää vähän hämmentämään koska ymmärtääkseni vehnäoluissakin on hyvä osa ohraa joukossa. Ettäkö tämä olisi muka puhtaasti vehnämaltaasta tehty? Epäilen.

Vehnäbockin perikuvahan on Schneiderin klassikko Aventinus, jota Suomessakin saa melko laajalti ravintoloista ja on yksi sellaisista oluista mitä usein kuulee ei-harrastajienkin suosivan. Sinällään riskibisnes siis Teerenpeliltä lähteä samalle linjalle verrokiksi. Vai onko.

Vehnäväinö on tumma punaruskea bock. Se on samea ja siinä on vehnäolueksi melko pieni vaahto, joka katoaa nopeasti. Seittiä jää lasiin kiitettävästi.

Tuoksussa on voimaa. Ensinenässä hiivaa ja sitten monimuotoinen hedelmä-maustekombo. Trooppisia hedelmiä, ronskisti banaania, lievemmin neilikkaa, korianteria ja kardemummaa. Hyvin lievä paahde väijyy taustalla.

Täyteläinen vehnäisyys on maultaan hyvin hedelmäinen ja kepeä. Käynyt hedelmänmaku terästyy kirpeällä inkiväärillä ja makean ja happaman yhteiselolla. Jälkimakuun ilmestyy humaloinnista ilmeisesti pirteä sitrus. Eipä tarvitse Teerenpelissäkään tuotettaan muiden rinnalla hävetä.

Erittäin hyvä Aventinuksen henkinen suomalainen vehnäolut. Ellei jopa ihan paras suomalainen vehnäolut mitä olen maistanut. Loistava kirpeähkön pirteä terassituttavuus olisi tämäkin Stadin Saisonin rinnalle. 4/5

Kommentit