Alkon Käsityöläisoluet: Malmgårdin Huvila Oak Porter

Huvila Oak Porter
Panimo: Malmgårdin Panimo
Maa: Suomi

Tyyli: Porter
Alkoholia: 7,0%
Kantavierre: 17,5%
Katkeruus: 50 IBU
Väri: 250 EBC

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hieno bourbon-sävytteinen porter.
Suosittelen: Talvilomalla voi jättää sukset boksiin ja jäädä turvallisesti takkatulen ääreen oluelle tämän kanssa, sen sijaan, että rikkoisi itsensä urheilemalla.


Ensin pitää sanoa, ettei Malmgårdin panimo ole ikinä oikein voittanut minua puolelleen oluillaan. Yritys on kova ja pienpanimolle kaikki kunnia, mutta oikeastaan vain H.O.D.A. on olut josta voin sanoa aidosti tykänneeni. Vaikkeivat muutkaan varsinaisesti mitään huonoja ole olleet, tuopin ääressä on joutunut yleensä toteamaan pettyneenä "äh". Kovasti noista on muualla tykätty, joten ehkä se olen vain minä.

Alkoon Malmgård on tehnyt Huvila Oak Porterin, eli tuhdimman porterin, joka on kypsynyt tovin bourbontynnyrin lastujen kanssa. Pohjana on ollut mitä ilmeisemmin Huvila X-Porter, ainakin numerotietojen pohjalta samalla linjalla ollaan.

Oak Porter on musta ja siinä on kermakahvin värinen runsas ja hyvän tovin kestävä vaahto, joka kuitenkin lopulta häviää tyystiin. Tuoksu on hieno suklaamaltainen, hieman savusaunainen, kanelia, puuta, alkoholia. Suklainen viskinen tuoksu siis. Suutuntuma on keskipaksu, liukas.

Voimakkaan paahtunut maku. Tumma suklaa kietoutuu palaneen puun savuun ja laskeutuu samettiselta huipulta mustaherukkapensaan läpi hieman yrttiseen katkerointiin ja mustaa teetä henkivään jälkimakuun. Oikein miellyttävä vaniljainen bourbon tulee mausta esiin vasta oluen lämmettyä hiukan, joten jääkaappikylmänä ei kannata tätä tissutella.

Oikein hieno porter. Hieman paksuutta olisin ehkä kaivannut, mutta stoutiksi kai se sitten olisi jo mennyt, vai? Ehkä paras juomani Malmgårdilainen. 4/5

Kommentit