Keskiviikon keskinkertainen? Königsbacher PilsKönigsbacher Pils 

Karlsberg, Saksa
4,2%
Pilsner

Miksi tämä olisi keskinkertaista?

Koska ostin tämän Tokmannin alelaarista n. eurolla. Hinta on siis salkkubissen tasolla, mikä yleensä viittaa siihen, että on oiottu vähän kaikessa ja keskinkertainen on enintään se mitä voi odottaa. 

Miksi tämä ei olisi keskinkertaista?

Noh, se on saksalainen pils perinteiseltä panimolta. Sellainen, jos mikä, voi yllättää olemalla tosi hyvääkin juuri kun siltä ei paljoa odota. Mutta rehellisesti sanoen nyt ei ole odotukset korkealla edes keskinkertaisuuden suhteen. Humalatkin näkyvät olevan uutteesta.

Olut

Oluesta en ollut aiemmin kuullut. Etäisesti tutulta se vaikuttaa, mutta "Königsbacher" nyt kuulostaa niin geneeriseltä saksalaisen oluen nimeltä, että siitä tulee puolet maan panimoista mieleen. Googlettelemalla selviää, että panimo on periaatteessa vanha ja perinteinen, jo 1689 perustettu Koblenziin läntiseen Saksaan Rheinland-Pfalzin alueelle. Periaattessa, koska ei se Koblenzin panimo enää tätä tee. Brändit on myyty pariinkin otteeseen. Nyt näkyisivät olevan Karlsbergin (joo, koolla, eri firma) omistuksessa. Tölkistä jää vähän epäselväksi tehdäänkö olut edelleen Koblenzissa vai Karlsbergin Hampurin Homburgin panimolla. (Huom, kts. kommentit)

Kultainen kirkas olut, tiivis kaunis vaahto. Ihan kunnon pilsiltä se näyttää. Vähän hapettunut on, tuoksussa märkää koiraa. Muuten kyllä perussaksalainen yrttisehkö raikas humalointi, juuri sitä mitä odottaisi siltä puolelta. Maltaisuus tulee kyllä sitten erikoisen imelänä vierteenä läpi, muttei onneksi kovin vahvasti.

Pehmeä, kuulas. Ihan hyvä suutuntuma, ei mikään ylihapokas edes. Maussa ei sitten olekaan paljon mitään. Maltaisuutta hieman ja sinällään ihan kuivakan pilsmäinen alku, mutta pilsin humalointi uupuu. Pieni saksanhumalan maustama katkero sieltä lopulta silti puskee esille, mutta odottaisin pilsiltä enemmän rapsakkuutta. Silti, kyllä tämä enemmän saksalaista pilsiä muistuttaa kuin peruskeskaria. Että sinällään, kyllä minä euron per tötsä tätä mielummin ostaisin kuin montaa kotimaista samassa hintaluokassa. Helppo vetää.

Oliko keskinkertainen?
Kommentit

 1. https://www.bitburger-braugruppe.de/marken/koenigsbacher

  Näköjään edelleen Koblenzissa pantu.

  Yann

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä bitburger-yhteys tässä erityisesti hämää, kun internet kertoo, että Karlsberg möi brändin Bitburgerille 2010 ja Koblenzin panimonkin pois 2012. Silti tölkissä luki valmistajana Karlsberg Hamburg.

   Poista
  2. Kyselin ensin Bitburgerilta ja sitten Karlsbergilta. Karlsbergilla on markinointi- ja myyntioikeudet ulkomaille. Karlsberg vastasi, että tuon oluen pannaan ja tölkitetään Homburgissa, joka on ihan eri paikka kuin Hamburg. Homburg on Saarlandissa (ja vaimoni kotiseutu, siksi innostuin), etelässä. Eli voiko olla, että tölkissä lui HOmburg eikä HAmburg?

   Poista
  3. Jaa, voipa hyvinkin olla! Metallinkuultoinen pieni teksti oli muutenkin muistaakseni vähän hankala lukea, oletin tietysti Hampurin siihen kun sen verran selvää sai. Kiitos selvittelystä.

   Poista
  4. Ihan kokeella otin Tokmannilta kun oli käytävän vieressä kätevästi tyrkyllä. Hyvin osui kuvaukset kohdilleen! Tässä ainakin luki Homburg!

   Poista
 2. mahottoman hyvää olutta...vaahtoa on ki vasti enemmä'n kuin suomalaisissa oluessa...sen takia maistuukin paremmalta....olisi edullisin koko oluthyllyssä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.