Keskiviikon keskinkertainen? Crafty Brewing Irish Stout (Lidl)

Irish Stout 

The Crafty Brewing Company (Rye River Brewing), Irlanti
4,5%
Dry stout

Miksi tämä olisi keskinkertaista?

Koska tämä on Lidlin oma merkki. Lidl on tunnettu eritoten halvoista hinnoistaan ja nimekkäämpiä brändituotteita matkivista oma-etiketti-tuotteista, jotka ovat hinta-laatu-suhteeltaan usein oikein jees, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan jäävät usein siitä tunnetummasta ja kalliimmasta merkistä, puhumattakaan mistään huipputuotteista.

Miksi tämä ei olisi keskinkertaista?

Joskus Lidlin omat tuotteet sitten toisaalta yllättävät olemalla oikeasti todella hyviä. Miksipä ei siis nytkin? "The Crafty Brewing Companyn" takana on näköjään ihan oikeasti irlantilainen pienpanimo Rye River Brewing, eikä esimerkiksi jokin massiivinen omaetikettipumppaamo. "Crafty" -sanaahan käytetään usein viittamaan craft-panimoina esiintyviin megapanimoiden virityksiä, mutta näköjään ihan niin itseironinen Lidl ei tässä ollut. Irlannissa olisi aika noloa tehdä huono irkkustout, vaikka olisi kuinka Lidlin diilissä eri nimellä.

Olut

Nätti musta stout, kauniilla vaahdolla. Tuoksussa on kahvista paahdetta ja tuhdimpaa makeampaa maltaisuutta, karamelliakin, suklaata. Sellaista Beamishmäisempää lähestymistä kuin Guinnessin rutikuivuutta.

Pehmeä, silkkinen, vahvuistaan tuhdimpi. Paahteisuus ja tumman suklaan sävyt ovat selkeitä, muut maut jäävätkin hieman niiden alle. Maltainen pehmeys kuitenkin toimii tukena melkein maun loppuun asti, jolloin olut pyörähtää vähän löysäksi ja paahde lyö hyvin kevyiden katkeroiden saattamana hieman kitkeräksi. Mutta ei häiritsevästi.

Kaiken kaikkiaan erittäin mukava irkkustouttihan tämä on. Guinnessia vähän tuhdimpaa kaipaavalle oikein paikallaan. Kyllä tätä kannattaa ostaa!


Oliko keskinkertainen?Kommentit