Juttukokonaisuudet

Tälle sivulle on ryhmitelty erilaiset juttukokonaisuudet ja muut teemoittain toisiinsa höllästi liittyvät blogijutut, jotka yleensä eivät ole olutarvioita.

TÄMÄ ON AUTTAMATTOMASTI VANHAA TIETOA. Suurimassa osassa on jo paljon lisää juttuja ja uusia sarjojakin on. Päivittäminen on jäänyt johonkin vuoteen 2016-2017... teen asialle jotain heti kun ehdin ja jaksan.

Helsingin baarikierrokset 2014-2018
Osa 0: Pohjustus
Osa 1: Harju/Kurvi
Osa 2: Kamppi
Osa 3: Töölö
Osa 3.5 Viisi Penniä päivittyi
Osa 4: Kallio
Osa 4.5: 5th Street Bar & Cafe
Osa 5: Rautatieasema & City-Center-kortteli
Osa 6: Sörnäinen/Hakaniemi
Osa 7: Katajanokka/Kruununhaka (puoli kierrosta)
Osa 8: Kluuvi/Kaisaniemi
Osa 9: Itä-Helsinki
Osa 10: Vallila/Alppila/Pasila
Osa 11: Punavuori
Lisä-osa 1: Brewdog, Ohrana, Sori, Bierhaus München
Osa 12: Pohjois-Helsinki
Osa 13: Kampin Keskus ja lähiympäristö
Osa 14: Ruoholahti/Lauttasaari (+länsimetrobonus)
Täydennystä: Panema
Täydennystä: Mullikka ja Brewster Bar
Osa 15: Käpylä/Arabianranta (+bonus)


Paluu Juurille 
Osa 1: Newcastle Brown Ale
Osa 2: Pilsner Urquell
Osa 3: Kozel Cerny (tumma velko)

Tutustutaan Tyyleihin!
Tulossa: Lisää tyylejä...

Ruoka ja olutparitukset
"Lyhyt" juustoparitus, osa 1
"Lyhyt" juustoparitus, osa 2
Olutmarinaditesti
Testissä voiolut
Liefmans hapanolutkastike
Humalagraavattu lohi
Olut Kinkunjämille

Intialaiset ruuat, Rashmi's Desi Zaika-blogin kanssa:
Dal Makhani ja Paneer Bhurji
Papri Chaat, Lamb Biryani ja Badam Doodh

Chimay-paritus:
Chimay-paritus, osa 1 - punainen
Chimay-paritus, osa 2 - valkoinen
Chimay-paritus, osa 3 - sininen

Perinneruuat:
Kalakukon paritus, osa 1
Perinneruokaparitus: Kalakeitto
Perinneruokaparitus: Hernekeitto
Perinneruokaparitus: Tilliliha
Perinneruokaparitus: Karjalanpaisti
Perinneruokaparitus: Läskisoosi

100-vuotiaan suomen perinneruokafinalistit:
Tammikuu: Pitsa
Helmikuu: Hernekeitto (redux)
Maaliskuu: Ruisleipä
Huhtikuu: Mämmi
Toukokuu: Kalakeitto (redux)
Kesäkuu: Viili
Heinäkuu: Karjalanpiirakka
Elokuu: Mustikkapiirakka
Syyskuu: Paistetut muikut perunoilla
Lokakuu: Karjalanpaisti (redux)
Marraskuu: Graavi kala
Joulukuu: Maksalaatikko

Kerrosvoileipä ja olut:
Osa 1: Reuben
Osa 2: Jambon-beurre
Osa 3: French dip
Osa 4: PB & J
Osa 5: Bagel, lox & schmear
Osa 6: Cubano
Osa 7: Muffuletta
Osa 8: Choripan
Osa 9: Kanasalaattileipä
Osa 10: Chili-Cheese dog
Osa 11: Roti John
Osa 12: Porilainen
Osa 13: Pambazo
Osa 14: Afgaaniburgeri

Festarit ja messut
Helsinki Beer Festival 2014
Helsinki Beer Festival 2016 "lastuja"
Helsinki Beer Festival 2017
SOPP 2012
SOPP 2013
SOPP 2014
SOPP Tampere 2015
SOPP 2015
OlutExpo 2013, päivä 1
OlutExpo 2013, päivät 2 & 3
OlutExpo 2014, perjantai
OlutExpo 2014, lauantai
OlutExpo 2015
Tallinn Craft Beer Weekend 2016
Craft Beer Helsinki 2016
Great British Beer Festival 2017 - osa 1
Great British Beer Festival 2017 - osa 2
Helsinki Beer Festival 2017
Olutsatama 2017
Craft Beer Helsinki 2017

Muut tapahtumat ja panimovierailut
Korjaamon Olutmarkkinat
Bryggeri Brew Club I, osa 1
Bryggeri Brew Club I, osa 2
Bryggeri Helsinki Viron Pienpanimoviikot
Fat Lizard Brewing - Panimovierailu
Piipahdus Donut Islandilla
Kymmenen annosta ja kaksi panimoa Länsi-Uudellamaalla
Fuller's

Matkaraportit
Kiinan Kiertue
Tukholma
München, osa 1, Biergarteneita ja döneriä
München, osa 2, Panimojen tienoilla
München, osa 3, Ajatuksia
Varkaus/Jyväskylä
Saksa 2015: Paluu Baijeriin
Saksa 2015: Baijeri - Bamberg
Saksa 2015: Hapanvehnän jäljillä
Tallinna 2015
Lontoo ja GBBF 2016 - osa 1
Lontoo ja GBBF 2016 - osa 2
Belgia 2016 - Brysseli
Belgia 2016 - Brugge
Kööpenhamina ja Craft-buumin kuolema 2017
Olutpäiväkirjamerkintöjä Savosta - Heinäkuu 2017
Prahan katsaus 2018
Ranska 2018 - Grenoble, Voiron, Lyon
Ranska 2018 - St.Malo - Angers - Saumur - Pariisi


Sokkotestit ja Vertailut
Kakkosoluet testissä
APA-sokkomaistelu
Lasivertailu
Päivä jolloin kaikki lagerit maistuivat samalle (Stella, Heineken, Budvar)
Maistuvin Kesäkalja

Politiikkaa / Olutkulttuuria
Miksei pitäisi puhua kolmosoluesta
Ehdotuksia alkoholin kokonaiskulutuksen alentamiseksi
Kaikki sitä tekee, mutta ei siitä puhuta
Tuotenäytteistä ja olutblogauksesta, Valvira vastaa

Kirjoja
Kerttu Suuronen: Ohrainen Olut (1969)
Randy Mosher: Tasting Beer (2009)
Eric Asimov: How to Love Wine (2012)
Garrett Oliver: Brewmaster's Table (2003) 
Pete Brown: Three Sheets to the Wind (2006)
Peltonen, Kilpiö, Kuusi: Alkoholin Vuosisata (2006)
On Food and Cooking (1984-2004)
Tule Meille Oluelle (1969)
Aniko Lehtinen: Yks olut (2014)
Aniko Lehtinen: Niin monta olutta (2016)
Suomalainen Olutkirja (1990)
Lari Junkkari: Olut ja Elämisen Taito (2012)
Tim Webb - Lambicland (2004-2012)
Mikkellerin suuri olutkirja (2016)
James Watt: Business for Punks
Ali Suviala: Gastropub Keittiössä (2016)
Kustaa H.J. Vilkuna - Juomareiden valtakunta 1500-1850 (2015)
M.A.Numminen - Baarien Mies
Richard W. Unger: Beer in the Middle Ages and Renaissance
William Bostwick: Brewer's Tale
Laitinen & Markus: Rakkaudella Pantua
Laitinen, Silvennoinen & Nikulainen: Sahti
Korpinen, Koskelo & Nikkanen: Olut, Viini, Viski Yhdessä (2015)
Darryl Richman: Bock
William Knoedelseder: Bitter Brew
Schultz: Beer, Food and Flavor
Michael Jackson: Great Beers of Belgium
Martyn Cornell: Great Tales of Ale
Martyn Cornell: Amber, Gold and Black
Patrick Dawson: Vintage Beer 

Ja paljon muita. Tsekkaa tägi Kirja.

Osto-opastusta
Lavan hinnalla olutharrastajaksi (2014)
Kuinka tutustua erikoisoluisiin (2016)

"Luovempia" juttuja (l. kaikenlaista pelleilyä)
Ei-olut-arvio: Crunk Juce
Ei-olut-arvio: Kupla maustamaton lonkero
Ei-olut-arvio: Sorbus (2010)
Sandels & Laitila, yhden näytöksen vehnäolutnäytelmä
Olvi ja Iisalmi Pale Ale, yhden näytöksen IPA-näytelmä
Fuller's Imperial Stout -vappusonetti
Hiisi Iku-Turso -eeppinen runoelma
Ylipäällikön päiväarvio: Varusteleka-oluet
Festariraportti haikuina
Maistuvin kesäkalja
Kaksi viisivuotiasta keskustelee
Sahtilaisen urotyöt Sahdinvihollisen hovissa
Maailman ensimmäinen keskustankielinen olutarvio!


Muita
Oluen arvioinnin mielekkyydestä

Kommentit