Kerrosvoileipä ja olut, osa 8 - ChoripanSe on se aika universumissa kun Tuopillisen pitäjäkin erehtyy seuraamaan potkupalloa. Liigapelit missään joukkuelajissa eivät kiinnosta tipan vertaa, mutta MM-kisoissa on aina joku outo maa, jota kannustaa. Hyvä Peru!

Kisojen kunniaksi leipäparitus! Choripan on eteläamerikkalainen hodari, jota vedetään erityisesti futismatseissa. Simppeli kuin mikä, mutta mausteista kulmaa irtoaa. Leiväksi patonki tai rapeakuorinen sämpylä. Kuvista päätellen tässä ei pidä ruveta hifistelemään, perus-ranskanpullaa vain. Halkaistulle leivälle lutrataan chimichurria ja siihen päälle grillattu chorizo-makkara, halkaistuna. Valmista tuli.

Väsäsin chimichurrin aika huonon reseptin pohjalta, joten en sitä edes tässä jaa. Se oli ihan maukas, mutta kovin öljyinen versio. Erehdyin laiskuuttani makkaraa ostamaan Suomen huonoimpaan S-marketiin Ympyrätaloon ja tyydyin joihinkin minitapaschorizoihin ainoana vaihtoehtona. Ihan hyviä ne olivat, mutta parempaakin on. Grilliä ei ole, mutta pyöräytin makkarat grillivastuksen alla rapsakoiksi. Perusvehnäsämpylää leiväksi.Chimichurri on aika täräkkää kamaa ja niin on chorizokin rasvaista ja mausteista, tämä tarvitsee jotain purevaa ja mausteista kaverikseenkin. Niinpä olueksi kaupan hyllystä Suomenlinnan panimon uutuus-saison Ulrika.

Tuntemattoman oluen valitseminen pelkän tyylin perusteella vähän kostautui. Ulrika onkin nimittäin varsin pyöreä leidi. Enemmän pehmeän hedelmäisen kuin mausteisen pään saison, voltteihinsa (5,5%) nähden hyvinkin pehmeä. Niinpä oluesta hieman uupui sitä purevuutta mitä rasvaisuuden kaveriksi olisin kaivannut, mutta tarpeeksi siitä löytyi mausteistakin kulmaa ottamaan vastapalloa chimichurrille. Paritus onnistui siis ihan ok, mutta esim. Saison Dupontilla olisi toiminut paremmin.

Tuomio:
Choripan + Saison

No miksipä ei.

Kommentit