Alkon uutuuksia - Kesäkuu 2018Alkon pruuvissa oli harvinaisen köyhä meininki oluen osalta. Tuli suorastaan mieleen ensimmäiset käymäni pruuvit kolmen vuoden takaa. Silloin oluita oli aina muutama, myöhemmin määrät räjähtivät. Toivottavasti tämä ei nyt ole jokin Alkon uusi linja, että kun alkoholilaki vei oluiden myyntiä kauppoihin, niin oluisiin ei enää panosteta.

Joka tapauksessa, oluita oli tarjolla vain viisi ja lisäksi kolme siideriä. Sekä tietty erikoiserien oluet, mutta ne käsiteltiin jo aiemmin.

Magic Rock Dark Arts
Laadukkaan brittipanimon "surreal stout". Tuoksussa palanutta kahvinporoa, suklaisuuttakin. Aika ohuen kepeä. Kahvinen, kuivahko tuotos, lakritsiakin. Aika rouhea katkerointi. Ei sellaista pehmeää mallastyynyä mistä itse stouteissa tykkään. Mutta varsin hyvä stout kuitenkin lajissaan. Alkon hinnoiksi melko hyvä hinta-laatu (3,88€) tässä on.

Mallaskosken Summer Night Lager
Seinäjoelta hieno hyttys-etiketti. Leipäinen maltaisuus, yrttihumalaa. Jotenkin karski tuoksu. Erikoinen hiipivä katkero ja sitten rupeaa häiritsemään tomaattisoppa. DMS? Suora ja ei kovin puhdas lager. Ei tätä mielikseen juo. Seuraavana päivänä join Mallaskoskelta entisen lempparini Rainy Summerin, josta meni yli puolet viemäriin, niin huonossa kunnossa se oli, samasta syystä. Mitä siellä Seinäjoella tapahtuu?

Donut Island Ich Bin Ein Berner 
Ehkä Donutin paras olut, nyt Alkossa. Kiva homma. Tämähän on greipillä maustettu gose. Greippiä tuoksussa onkin reilumman kera, taustalla gosen "tiskirättiä" mutta ei yhtään tunkkaisesti, enemmänkin luonnetta antavasti. Pyöreä tuntuma kääntyy pehmeästi hienon tasapainoiseen happamuuteen. Greippiä ja raikkautta. Hieno kesäölvi tämä. Avovaimo nimesi tämän joskus maailman parhaaksi olueksi. En ehkä itse lähtisi ihan niin paljon keulimaan, mutta hyvää on.

Stadin Kinkeri
Inkiväärillä maustettu pale ale. Tuoksu on sitä itseään, eli inkivääriä niin paljon, ettei juuri muut asiat tuoksukaan läpi. Kepeä, suora, raikas. Viljaista mallasta, johon katkero ja inkiväärin pieni puraisu tulevat kepeästi päälle. Tasapaino on kohdallaan, eikä inkivääri keuli kuin tuoksussa, jossa saakin niin tehdä. Loppumaku lässähtää vähän lyhyenlännäksi.Prykmestar Nokkospils
Tätä Uudenkaupungin tuotostahan on ollut kai ennenkin tarjolla, mutta nyt se on viiden litran tonkassa. Tai Alkon kielenkäytössä "tölkissä". Pilsiltähän tämä tuntuu, tuoksusta tulee ihan tsekinreissu mieleen. Ehkä nokkosessa on jotain Saazmaista. Toki sekaan tulee myös nokkosen "rikkaruohoista" tai leikatun ruohon tuoksua. Moitteeton pilshän tämä muuten on, mutta en ole ikinä ymmärtänyt tätä nokkosen lisäämistä. Se tuo jotenkin sellaista vihannespuutarhan tunkkaisuutta mukaan. Kesätyömuistot kaupungin kukkapuskien kitkemisestä teini-iältä tulee mieleen. Kyllä tätä juo, mutta mielummin joisin pelkän pilsin.

Kommentit