Maku Brewing Amber Ale

Amber Ale
Panimo: Maku Brewing
Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Maukas, etenkin maltaaltaan toimiva amber


Maku Brewing oli näppärästi toimittanut uusinta oluttaan tänään naapurikauppaani. Olin täysin tuurikaupalla niin aallonharjalla, että ostin varmaan kaupan ensimmäisen pullon. Olisin mielelläni tehnyt vertailun melkein yhtä uunituoreeseen Saimaan American Rediin, kun saman sorttista kamaahan tässä on pullossa, mutta sitä ei samalla reissulla löytynyt.

Tyylin nimen mukaisesti meripihkan värinen olut, ihan nätti. Tuoksu on melko mieto, metsäistä amerikanhumalaa sieltä kuitenkin selvästi tulee, aavistus karamellia.

Runkoa ei vaivaa liika vetisyys, enemmänkin suutuntuma on jotenkin... liukas. Mallas toimii erinomaisesti. Makean karamellinen hedelmä venkoaa suussa moneen suuntaan. Maltaisuudessa on jotain käsittämättömän tuttua, jota en saa kuitenkaan mieleeni puristettua. Humala on pienemmässä roolissa mitä Makun aiemmissa tuotoksissa. Mukavassa tasapainossa oleva pihkainen katkero maltaan alta pyörähtää esiin lopuksi.

Tuoksu oli sen verran pettymys, että aivan neljään en tätä nosta, mutta maukas olut kuitenkin. Olisi kiva verrata kyllä siihen Saimaan American Rediin kun sille kuitenkin intouduin neljä rapsaisemaan. Kuten Makun Golden Alesta, tästäkin tulee ensimmäisenä mieleen, että ruokaolueksi. Maltaan leikistä tykkäsin tässä erityisesti. 3/5

Kommentit