Samuel Smith's -viikko: Organic Cherry

Organic Cherry
Panimo: Samuel Smith's
Maa: Englanti

Tyyli: Hedelmäolut
Alkoholia: 5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Upean tuoksuinen kirsikkamehuinen juoma.

Viikon lopuksi vielä Tadcasteriläispanimon outo lintu: Luomu-kirsikkaolut. Olutmaailmassa kirsikat yleensä liitetään belgialaisiin kriek-lambiceihin. Englantilaisessa versiossa ei kuitenkaan ole lambicin happamuutta hedelmän vastapainona, niin vähän epäilytti tämä etukäteen.

Toisin kuin muut viikolla arvioidut oluet, Organic Cherry ei olekaan valmistettu Samuel Smith'sin omassa panimossa. "Melbourn Bros" niminen pikkupanimo Stamfordissa tekee pohjaoluen, joka sitten Tadcasterissa sekoitetaan kirsikkamehuun ja toiseen olueen.

Punainen olut. Upea tuoksu! Jylhä jopa. Kirsikkaa. Suklaata. Vaniljaa. Kirsikkalikööriä. Suklaakonvehteja. Joku lapsuuden limsa. Täytekakku. En niin yleensä välitä näistä hedelmäoluista, etenkään hajun puolesta, kun ne kaikki tuppaavat tuoksumaan vain siltä lisätyltä hedelmältä, mutta tässä on todella syvä tunnelma.

Pehmeän tahmainen suu. Makea sokerinen mehumaisuus tulee ensin, mutta kirsikan happamuus ja pieni humalankaltainen katkeruuskin tasapainottaa sen nopeasti melko hyväksi. Toki edelleen hedelmäisen makeaksi jäävä juoma ja hyvin kirsikkamehuinen, muttei lainkaan epämiellyttävä limuviinainen keitos. En niin välitä makean päälle ja hedelmäoluet jäävät siksi yleensä hyllyyn. Tätä kuitenkin melkein joisi toisenkin. 4/5

Samuel Smith's Brewery

Kommentit