Lervig Hoppy Joe & Betty Brown


Otetaanpa pieni tauko Tanskan tuliaisten purkamisessa ja siirrytään naapurimaahan Norjaan. Lervigin pienpanimo Stavangerista on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus, aiemmin olen maistanut pumpulta vain jouluoluen Lervigs Jul, joka olikin viime jouluna maistamistani jouluoluista yksi parhaista.

Herttoniemen Hertta K-supermarketissa sattui silmään näitä ilmeisesti Pikkulinnun maahantuomia olusia muutama, joista nappasin mukaan American Pale Alen ja Brown Alen. Lyhyet arviot alla.

Hoppy Joe
Panimo: Lervig Aktiebryggeri
Maa: Norja

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 4,7%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hyvä perus-amber ale
Suosittelen: Saunakaljaksi.

Meripihkan värinen, hyvä vaahtopää ja seitti. Tuoksu on amerikan humalainen, kukkainen, sitruksinen. Hieman sokerikarkkia taustalla. Ohut, turhan vetinen runko. Maku on toffeinen mallas, jonka kruunaa sitruksinen humala.

Kevyt, kukkainen ja miellyttävä olut. Tätä joisi mielellään helteellä tai saunan kuistilla. Yli 20 asteen pakkanen ei välttämättä se paras ympäristö.Oikein mukava perus amber ale, joskin hieman vetinen. Mielikseenhän tätä kuitenkin joi, joisin toistekin. 4/5

Edit: Vähän ristiin puhuin nyt amber alesta ja APAsta tässä, lähinnä aivopierun takia. Pullossahan siis seisoo American Red Ale (eli amber ale, ota noista nyt tolkku) kuten kuvasta näkyy ja väriltäänkin tavara on pale alea tummempaa. Maltaisemmasta amber Alesta tässä siis on kyse, joten korjattu.


Betty Brown
Panimo: Lervig Aktiebryggeri
Maa: Norja

Tyyli: Brown Ale
Alkoholia: 4,7%

Pisteet:  3/5
Lyhyesti: Vetinen, ylikatkeroitu keskinkertainen brown ale.

Punertavan ruskea olut, jossa nopeasti häviävä vaahto. Tuoksu on vieno, mutta siinä on toffeeta, suklaata, karamellimallasta.

Suutuntuma on ikävän vetinen, ei oikein vakuuta. Maku on mieto karamellinen, hieman paahtunut. Katkerointi lyö pahasti yli ja brown alessa odottamani maltaisuus hukkuu sen alle.

Brown Ale on yksi lempityylejäni ja lajissaan tämä Betty ei oikein vakuuta. Kyllähän tätä juo mielummin kuin kuivin suin olisi, mutta Brown Alena melko keskinkertainen ja tasapainoton. 3/5

Kommentit