Evil Twin Even More Jesus

Even More Jesus
Panimo: Evil Twin Brewing
Maa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Alkoholia: 12%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Tuhti, makea, hieman ylilyövä imperial stout.
Suosittelen: Jälkiruuaksi.

Amerikassa pääkonttoriaan pitävällä, mutta tanskalaisella Evil Twinillä on valikoimassaan hassunniminen olut poikineen, yksi vinkeimmistä on Even More Jesus. Ratebeerin perusteella olutta ei ole edeltänyt mikään "Just a bit of Jesus", "Some Jesus" tai edes "Jesus". Ehkä oluen nimi on tullut siitä, että hörpätessään jotain toista imperial stoutia on maistaja ilmoittanut "jesus!" ja ET:n sedät on pääntäneet vääntää nappia vielä kovemmalle. Tiedä en. Jeesusta tässä nyt sitten kuitenkin on enemmän, oli tarina nimen takana mikä tahansa.

Pikimustaa öljyä, jonka vaahtopääkin on tumman ruskea. Vaahto on tiivis, runsaahko. Pienenee nopeasti n. sentin pysyväksi kerrokseksi. Komea olut.

Tuoksu on yllättävän mieto. Tuoksutteluolosuhteet eivät tosin olleet parhaat mahdolliset, koska taustalla kiehui kanaliemi kolmatta tuntia. Kaikki kämpässä tuppasi haisemaan vähän kanalta, joten pakenin lasin kanssa ikkunan ääreen. Palanutta sokeria, marjoja, mallasta, yrttejä, paahdetta. Alkoholista likööriä. Metallia taustalta.

Suu on pehmeä, lähes huomaamattoman sulava, öljyinen. Täyteläinen. Maku on makean maltainen, hedelmäinen, täynnä kaikenlaista. Suklaata. Palanutta lakritsia. Täyteläistä punaviiniä. Hieman savua. Alkoholin polte jälkimaussa kurkunpäässän tuntuva.

Onhan tässä vaikka mitä ja vaikka millä mitalla. Äärimmilleen viety juttu. Lie ilmiselvää kaikille, mutta ei missään nimessä minkään sortin sessio-olut, 33cl pullokin on hieman liikaa. Hyvin hedelmäinen imperial stoutiksi minusta. Jeesus on tainnut olla Tanskassa sellainen hedelmäkakkupoika.

Jälkiruokaoluena toiminee erittäin hyvin, sellaisina kahden desin annoksina. Isompi määrä alkaa lyödä vähän yli vaikka melko loistava olut onkin. 4/5

PS: Jatkossa toivon mukaan vähän parempia kuvia, joskaan ei hyviä varmaan vieläkään. Laitteet paranee, mutta kuvaustaito ei.

Kommentit

  1. Kuvien ottamisessa ykkösasia on jalusta :)

    VastaaPoista
  2. Heh. Kännykkäkameralla tässä pelaudutaan vielä, niin ei oikein sopivaa jalustaa taida löytyä. :) Tuo HTC:n kamera, mitä olen tähän asti käyttänyt, oli vain sen verran surkea esitys sisällä kuvaamiseen, että mikä vain on parannus. Kun ei muuten niin kuvausta harrasta, niin pelkkiä olutkuvia varten ns. "kunnon" kameran hankkiminen on vähän turhan iso menoerä. Tosin tämä uusi kännykkä nyt tuntuisi ottavan jo jossain määrin säädyllisiä, pokkaritasoisia kuvia. Että ei ehkä ihan yhtä sumeita ja hämäriä tarvitse enää postailla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.