Amager Gluttony

Gluttony (The Sinner Series)
Panimo: Amager Bryghus
Maa: Tanska

Tyyli: Double IPA
Alkoholia: 9,4%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Humalapommi.
Suosittelen: Hopheadit hoi.

Amager on itselleni Tanskan panimoista uusi tuttavuus, vaikka paljon hyvää olenkin siitä kuullut. Kööpenhaminan laitamilla sijaitsevalla pienpanimolla on oluita Mikkellerin ja Evil Twinin viitoittaman tien mukaisesti kymmenittäin. Suomeen minun ihmeteltäväksi näistä saapui kuolemansyntien mukaan nimetystä The Sinner-sarjasta Gluttony, eli Mässäily. Tässä yhteydessä on mässäilty humalan määrällä, kuinkas muuten. Juomaan on tökätty kuutta eri humalaa, pääosin amerikkalaista. (Hercules, Citra, Simcoe, Centennial, Amarillo ja Sorachi Ace)

Ottamistani surkeista kuvista vähiten surkea huijaa taustansa takia oluen väriä pahanlaisesti. Gluttony on oikeasti sameahko tumman kullankeltainen juoma, jossa paksu vaahto. Lasi seitittyy kauniisti. Tuoksusta puskee esiin raikas sitruuna ja kostea kangasmetsä, taustalla hedelmäinen purukumi.

Suutuntuma on keskipaksu, kovahko. Maku on ensisijassa täynnä katkeruutta, joka lyö koko oluen yli aika valtoimenaan. Alta löytyy vienosti karamellia, kanelia, mausteisuutta. Sitrusta ja mäntymetsää piisaa yllin kyllin sitten kaiken päälle.

DIPA jossa on nimensä mukaisesti vähän liikaakin kaikkea. Humalapommi ja hyvä sellainen, mutta kuten DIPAt kovin usein tuppaavat olemaan, vähän turhankin in-your-face. Tyylissään toki erinomainen. 4/5

Kommentit