Evil Twin Honey I'm Home

Honey I'm Home
Panimo: Evil Twin
Maa: Tanska

Tyyli: Saison
Alkoholia: 8,5%

Pisteet: Ei pisteitä (pilaantunut)
Lyhyesti: Hunajainen saison.

Evil Twin on jälleen yllättänyt hassulla nimellä ja tökännyt saisoniinsa hunajaa. Toisin kuin tovi sitten arvioimani Mikkellerin kahvilambic, hunajasaison kuulostaa yhdistelmänä paljon paremmalta. Hunajalla maustetuilla oluilla on vähän ikävä tapa olla vähän turhankin hunajaisia minun makuuni, mutta saisonin hieman happamamman luonteen luulisi tasapainottavan tilannetta hyvin.

Hunajuus kaatuu kullankeltaisena ja muodostaa suuren vaahtopään. Tuoksu ei varsinaisesti hyväile nenäonteloiden pohjia. Hunajaa siinä on selvästi ja yrttisyyttä ja sokeria, mutta taustalta iskee melko vahvasti pahvinen käry. Sellainen kehnon bulkkilagerin pahvisuus. Yh.

Suutuntuma on ohut, maussa hunaja jälleen selkeästi päällimmäisenä, sitrus-hedelmäisen humalan tukemana, lievä saisonille tyypillinen tallin maku ja happamuus perässä. Tuoksussa mukana ollut oksidaatio-pahvisuus on tässäkin on pilaamassa kokonaisuutta turhan vahvasti.

En löytänyt pullosta minkään sortin päiväyslukemia (luultavasti korkissa, joka meni tietenkin roskiin), joten hankala sanoa kuinka vanha erä tämä on ja kuinka kauan happi on saanut tehdä temppujaan pullossa. Ihan miellyttävä hyvin hunajainen saison tämä kai olisi, mutta pahvisuus on pilannut saamani pullon makua sen verran pahasti, että en koe pisteiden antamista kovin reiluna kun kokemus on lähinnä hunajalla maustettu seos ihan hyvää saisonia ja surkeaa bulkkilageria. Koska muualla arvioissa ei pahvisuutta edes mainita, en usko, että kyseessä on mikään oluen tyypillinen piirrekään. Joskus käy näin.

Kommentit