Brewdog Alpha Pop

Alpha Pop
Panimo: Brewdog
Maa: Skotlanti

Tyyli: (rye) IPA
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Miellyttävä metsäinen kauppa-IPA.

Itselleni vannotin, että OlutExpo-viikolla postaan arvion joka päivä ennen expon alkua. Eilinen jäi hilkkua vaille puolen yön, tämän päiväinen menee vielä tiukemmalle. Olut on maisteltu, vartti aikaa kirjoittaa ja postata.

Kaikkien tuntema skotlantilainen panimo, pienpanimoiden Metallica. Siis se kovaääninen ja alkujaan räävitön, joka kasvaa niin nopeasti, ettei kaikki alkuaikojen fanitkaan voi enää ottaa pumppua ihan tosissaan. Vasta meni brändin ilmekin vaihtoon. Kunhan ei tältä Load-kaudeltaan ihan St.Angeriksi ja väsyneeksi stadionrockiksi venähdä niin kuin vertauskuvansa.

Uusi brändi-ilme oli kaupassa jo Dead Pony Club -pullossa, mutta tähän uuteen tulokkaaseen sitä ei oltu vielä ehditty/haluttu toteuttaa. Nimi on Alpha Pop. Muistaakseni samaista kamaa oli taannoin Oluthuoneiden kuukauden oluena hanassa ja tuumin jo silloin onko kyseessä jokin vanhemmasta oluesta Alpha Dogista tehty versio. Olettaisin, että jotain samaa pohjaa on, ihan vain nimen ja etiketin värin perusteella.

Pullossa sanotaan, että "Hoppy Rye Pale Ale" eli kuten jossain päin sanotaan: "RyePA"

Tuoksu on melko messevä: Metsää, ruohoa, käpyjä, hämärästi valopetrolia. Tulee Beer Hunter'sin Säppi APAn pulloversio mieleen positiivisesti (Säppi APA oli tuoksultaan hanasta parasta mitä olen aikoihin maistanut, mutta pullokama on tuottanut jo kaksi pettymystä kahdesta kokeilusta).

Suutuntuma ohut, kova. Volttiensa väärti. Mallas tulee enemmän tukena kuin makeutena. Hyvin mieto sitruksisuus hedelmäisyytenä, tiukka raikas katkerointi, jota liika metsäisyys ei pilaa. Oikein kiva. Maitokauppakamaksi 4/5.

Vartissa meni. Uh!

Kommentit