Omnipollo Nebuchadnezzar

Nebuchadnezzar
Panimo: Omnipollo
Maa: Ruotsi

Tyyli: DIPA
Alkoholia: 8,5%
IBU: 100

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Loistava DIPA, hieno moniulotteinen humalointi.

Nebuchadnezzar, tästä lähtien Nebu, oli muinais-Babylonian kuningas, ns. "kuninkaiden kuningas", joka raamatussa Danielin kirjassa herran rankaisuna menettää järkensä oltuaan niin suin päin täynnä itseään. Kun nimeää "keisarillisen" eli imperial eli tupla IPAn tämmöisen hahmon mukaan, sietää olla näyttöä sanojen tueksi. Tukholmalainen Omnipollo ei ole epäröinyt.

Aivan turhaksi huuteluksi nimi ei osoittautunut kun Nebu voitti parhaan oluen palkinnon Tukholman olut- ja viskimessuilla viime vuonna, Ratebeerin parhaan ruotsalaisen oluen sijoituksen ja pari muutakin "Ruotsin paras" titteliä. Ruotsin pienpanimoista ei mitään saastaa kuitenkaan ulos tuoteta muutenkaan, joten meriitit on kohdallaan. Omnipollolla ei esim. Mikkellerin ja Evil Twinin tavoin ole omia tuotantovempeleitä, niinpä tämäkin olut on pantu vaeltavien paneskelijoiden vakiomestassa Belgian De Proef Brouwerijssa. Mitenkäs Suomeen ei ole vielä yhtään näitä gypsy-panijoita kehkeytynyt?

Etiketin etupuoli ei liikoja nimeään huutele, niinpä Kittysissä tilasin tuotteen "mikäs se tuo seeprannäköinen on" speksillä. Tarkemmin tarkastellessa etiketissä on mustavalkoiseksi tyylitelty USAn lippu (vai Liberian? :) ), tyyli on tietty jenkki-DIPA niin miksei. Putelissa jo kovin samealta näyttänyt tuotos on yhtä samean oranssi lasissakin, mutta oikein kaunis. Komea tiivis vaahtopää ja lasin reunat on seitistä koreanaan juomisen aikana.

Tuoksussa on voimakkaan pihkainen ja mausteinen kärki maanläheisellä metsäisellä pohjalla. Suutuntuma on täysi, karvas. Maku alkaa hedelmäisellä maltaalla ja raikkaalla sitruunaisella pohjalla, jonka päälle on keottu uskomattoman monitasoinen humalointi. Metsää on, greippiäkin on, mutta niiden lomasta kiemurtelee käsittämättömän hieno pippurinen mausteisuus, johon hedelmäinen mallas sitoutuu erinomaisesti. Rungossa on tarpeeksi makeutta ja tuhtiutta pitääkseen sadan IBUn katkeroinnin aisoissa niin, ettei se ole päällekäyvä, vaan jää yllättävänkin taka-alalle. Huh. Mahottoman hieno on tämä. 5/5

Kuninkaiden kuningas? No miksei.


Kommentit