Mikkeller Beer Hop Breakfast


Beer Hop Breakfast
Panimo: Mikkeller
Maa: Tanska

Tyyli: Stout
Alkoholia: 7,5%
Kantavierre: 15,7 °Plato
Väri: 236 EBC
Katkeruus: 74 IBU

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Upeasti humaloitu stout.
Suosittelen: Hopheadeille, jotka haluavat laajentaa stoutteihin. Tai oikeastaan kelle vain.


Arkadian Alkon hyllylle oli ilmaantunut uusi Mikkellerin stout. Ilmeisesti kyseessä on Beer Geek Breakfast Kaurastoutista ekstrahumaloitu versio kahvilisällä. En oikeastaan odottanut paljoa, koska yleensä tuhdimmissa stouteissa nautiskelen nimenomaan maltaisuudesta. Mutta huh kuinka olinkin väärässä.

Musta nätti olut isolla ja tiiviillä vaahdolla. Uskomattoman kaunis tuoksu. Todella hieno yhdistelmä perusaineksia ilman kikkailua, eli paahtuneisuus upeasti kietoutuu vahvaan heinäiseen, hieman kukkaiseen humalaan. Seassa suklaata.

Paksu pehmeä suutuntuma, joka taipuu nopeasti paksun maltaisesta ohuempaan, aluksi jopa poreilevaan loppuun, joka tasoittuu pehmeämmäksi oluen lämmetessä ja lasin tyhjentyessä. Maussa on tujusti tummaa paahtoa kahvielementtien kera, mutta sen vastavoimana on loistava puoli-IPAmainen simcoe-columbus-jenkkihumalointi ja katkeruus. Pähkinöitä, heinäpaaleja ja saunavihtoja. Katkeruus kuin heinäsirkan siritys, pehmeä, kevyt, mutta selkeä ja pirteä.

Mahtava humala edellä tuleva stout. Ei mikään oppikirja-stout, vaan sellainen black IPAa lähentelevä. On se Mikkel ihmemies. Ehkä yksi parhaista humaloinneista mitä olen näin paahtuneessa seurassa tavannut, black IPAt mukaan lukien. Jeg lide! sanoi tanskal... tai siis google translate. 5/5

Kommentit