Sinebrychoff Olutmestarin 777 IPA

Olutmestarin 777 IPA
Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)
Maa: Suomi

Tyyli: IPA
Alkoholia: 5,7%
Katkeruus: 57 IBU
Väri: 17 EBC

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Toimiva perus-IPA.

Sinebrychoff yllätti tuomalla Elannon Oluthuoneisiin kuukauden olueksi IPAn. Koffiin minulla ei porteria lukuunottamatta ole yleensä hirveästi luottoa ollut. Huolimatta ihan ansiokkaastakin työstä oluen tunnettuvuuden parissa noin yleisesti, ei Carlsbergin lapsipanimo varsinaisesti tuotteillaan loista. Porteria ja ulkomaisia tuontituotteittaan lukuunottamatta puljuhan on tätä nykyä enemmän tunnettu käynnissä olevistaan tieteellisistä kokeistaan, joissa tutkitaan, miten voi saada keppanasta mahdollisimman halpaa ja mautonta niin oluen, tölkkidesignin kuin mainoskampanjoidenkin puolelta.

Mutta tämän IPAn on suunnitellut Espoon Gallow's Birdissä työtä tekevä Mirva Kylmäkorpi, vuoden Olutmestari 2013, joten mielenkiinto oli tavallista korkeammalla. Olutmestari on siis Sinebrychoffin itsensä vuodesta 2009 järjestämä baarimikkokilpailu, jonka voitot ovat päätyneet tasaisesti kieltämättä erinomaisten olutbaarien henkilöstölle, eikä Gallow's Bird ole tässä poikkeus.

Kultainen olut, nopea ohut vaahto. Sitruksinen, hieman metsäinen amerikkalainen humala (citra/cascade) tuoksussa oikein miellyttävästi, muttei juuri muuta. Puolipaksu rungoltaan. Katkerointi on melko suoraviivainen ja aika tyly ja päällekäyvä, mutta ei huono. Sitrusta, metsää myös maussa. Aavistus karamellia.

Oikein kivan tuoksuinen olut, jonka maku ei aivan nouse tuoksun antamien odotusten tasolle, mutta ihan toimiva amerikan mallin IPA. Ei tämä kotimaisista Beer Hunter'sin, Stadin Panimon tai vaikka Plevnan ipojen tasolle aivan pääse, mutta eikö lie toiseksi paras tuote, mitä Sinebrychoffilta on tullut. Ottaisin tämän suunnittelijan suunnittelemaan ehkä pari muutakin. 3/5

Kommentit

  1. Onko Mirva oikeasti Gallowsissa hommissa? Luulin hänen työskentelevän HOK-Elannon ravintoloissa.

    VastaaPoista
  2. Enpä Mirvaa henk.koht. tunne, mutta tieto oli suoraan Sinebrychoffin tiedotteesta. Esim. täältä näkyy http://www.sinebrychoff.fi/Media/uutiset/Pages/olutmestarinIpa.aspx

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.