Tiistain timantti? Fuller's Winter Brew


Winter Brew 

Fuller's, Englanti
6,3%
English Strong Ale


Miksi olisi timanttia?

Pullossa lukee "Fuller's".

Miksi ei olisi timanttia? 

Fuller'sin omistaa nykyään Asahi ja Asahin umpiperkeleet lopettivat Fuller'sin cask alen tuonnin Suomeen. Melkein toivon, että tämä olisi ihan paska. Myös panimomestari on vaihtunut talossa kaupan jälkeen.

Olut

En pysty käsittämään, että minulta olisi maistamatta tämmöinen olut. Yleensä maistan kaiken Fuller'sin mitä näen ja tätäkin on Suomessa ollut ainakin 2018 lähtien talven kausioluena. Ehkä olen vain unohtanut? Noh, mielestäni en olutta ole kuitenkaan juonut, niin juodaan nyt uutena sitten. Kyseessä on ilmeisesti joku vain ulkomarkkinoille tehty tuote. Fuller'sin brittisivustot eivät nimittäin tunnu tuntevan olutta lainkaan eikä tämä Fuller'sin Old Winter Alen uudelleen brändäyskään ole. Lisäksi esim. ratebeerin arviot oluesta ovat lähes kaikki muualta kuin Englannista. 

Tumman kuparinen. Yllättävänkin "kova" tuoksu. Jopa humala edellä ihan ensi sekunnilla, mutta sitten tulee karamellia ja Fuller'sin tuttua hedelmäistä hiivaa (marmeladiksi kai ne sitä itse kutsuvat).

Topakan tumman maltainen. Suklaisuutta jopa. Karamellia paljon, mutta myös selkeä sitruksinenkin katkerointi, joka korostuu eritoten jälkimaussa kun viimeisiä noroja poskiensa pohjalta tiristelee. Juotavuus erinomainen. 

Hienosti suussa maultaan kehittyvä. Loistavatkin oluet voivat olla sellaisia vähän tasapaksuja kokemuksia, mutta tämä huomattavasti muuttuu alun pehmeästä lämpimästä maltaisuudesta lopun kovempiin katkeroihin. Hyvä meno. Hitusen alkoholin poltetta lopussa, mikä on näinkin "miedoksi" olueksi vähän yllättävää.

No voi perse. Eihän tätä voi edes vihata.


Oliko timanttia?Kommentit