Keskiviikon keskinkertainen? Malmgård Cream AleCream Ale 

Malmgårdin Panimo/Saimaa Brewing, Suomi
4,7%
Pale/Cream Ale

Miksi tämä olisi keskinkertaista:

Saimaan kimppaan lähdettyään Malmgård on ikävä kyllä vähän vajonnut Saimaan tasolle. Ei oluet varsinaisesti huonoja ole olleet, mutta juuri hyvinkin keskinkertaisia.


Miksi tämä EI olisi keskinkertaista:

Malmgård oli joskus taannoin maan parhaita panimoita ja jotkut vanhat tuotteet kuten X-Porter on vieläkin ihan loistokamaa. 


Olut:

Tätä oli lähi-s-marketissani, jossa ei kovin kummoinen valikoima noin muuten ole, joten oletan tämän olevan ässän jakelussa isommaltakin. Täyttäisi siis "voi törmätä vahingossa kaupassa" määreen.

Cream ale on "oluttyyli", josta ei ikinä voi olla varma mitä sillä milloinkin tarkoitetaan. Amerikoissa cream ale on nykyään jo harvinaiseksi käynyt, mutta on jo joskus 1800-luvulla ollut sellainen vaalean lagerin kilpailijaksi tehty miedon makuinen pintahiivaolut, jolle "cream" on ollut enemmän markkinointipuhetta pehmeydestä kuin muuta. Sitten taas nitro-hanoista myytäviä irkkualeja näkee joskus myytävän "cream ale" nimellä myös. Jotain vaaleaa ja pehmeää alea tästä nyt lähinnä voi odottaa.

Kultainen, varsin kirkas olut. Nopeahko vaahto. Tuoksussa huomaa heti diasetyyliä eli voimaisuutta. En tiedä onko tarkoitettu, mutta joka tapauksessa sitä ei ole häiritsevissä määrin vaan silleen Urquellmaisen sopivasti. Vaaleaa leipää, kevyt yrttinen, hieman kukkainen humala. Jotenkin brittimäinen svengi tuon diasetyylin ja humaloinnin kanssa. Ihan ok.

Pehmeä, suht täyteläinen, oikein suunmyötäinen aluksi ja lässähtää jotenkin vetisen puolelle loppua kohti. Hunajainen, pehmeän maltainen, kevyen hedelmäinen, diasetyylikin on toimivan puolella. Alkutuntuma ihan kiva fiilis. Loppuun tulee hyvin kevyt katkero, jonka joukoissa marssii myös jopa hieman makean omenaista hedelmäisyyttä, joka sitten ei oikein toimi. Soi sellaisena riitasointuna kokonaisuuteen nähden. Raikkautta kaipaisi.

Nyt oli sitä mitä odotinkin. Hyvää lupailee ja sitten jää vähän keskinkertaiseksi. Ei tämä nyt varsinaisesti huono ole, ihan hintansa väärti. 


Oliko keskinkertaista?


Kommentit