Torstain tylsä? Maku Märkä

 

Märkä 

Maku Brewing, Suomi
4,5%
American Pale Ale


Miksi tämä olisi keskinkertaista?

Kamoon. Sen nimi on "Märkä", tarvitseeko tässä lisää selittää ennakko-oletuksia? Noh, lisäksi tämä on siis "Märkä-Simon" eli jääkiekkoilija Siim Liivikin kanssa tehty olut ja ainakin tölkissä olevien lyriikoiden perusteella myös kytketty Märkä-Simon bileräppiyhteyteen eli JVG:hen. Siltä ja nimen pohjalta oletan helppoa dokausbisseä, jotka tuppaa olemaan yleensä aika keskinkertaisia. Toki puhtaasta ymmärtämättömyydestä kyse, bileräppi on itselleni ehkä vierain mahdollinen musiikin muoto, mistä sitä tietää millaista hifistelyä siinä kaivataan. Jotenkin kuitenkin aina vähän epäilyttävää semmoinen meininki, että on muka hyvä meininki, niin en ole genreen perehtynyt. 

Miksi tämä ei olisi keskinkertaista?

Maku tekee ihan hyvää olutta ja toisaalta, pelkästään helppo dokabiliteetti ei tee oluesta automaattisesti huonoa litkua. Kysykää vaikka tsekeiltä.

Olut

Oluen sain Makun joulupaketissa niin kuin sunnuntaisen Barley Winenkin. Jotenkin arvostan tätä etikettiä nykyisen väriräjähdystrendin keskellä.

Vaalea, hieman samea. Sormen paksuinen vaahto, joka kestää. Tuoksu on oikein raikasta amerikan humalaa. Mosaicia tässä humalana näkyisi olevan, se antaa sellaista vähän modernimpaa mehuisampaa mangoista hedelmäisyyttä ja selvää mustikkaa, mutta ei ihan niin marjamehuista kuin Mosaic usein antaa.

Suussa hyvin ohut, terävähkö, helppo kuitenkin juoda. Ironista kyllä Märkä on oikeastaan aika kuiva, semmoinen vähän brut IPAmainen meno. Hyvin simppeli, iisi. Mallas ei juuri nouse esiin mitenkään vaan olut kääntyy lähes välittömästi loppukatkeroihin ja sen raikkaan hedelmäiseen svengiin. Katkerointi on ihan balanssissa ohueen runkoon nähden, onneksi.

Itse kaipaisin lisää runkoa ja mallasta, mutta dokaus-APAksi toki just sitä mitä on varmaankin tilattu. 


Oliko keskinkertaista?Kommentit