Sunnuntain superolut? Verdant Blended Blur

Blended Blur 
Verdant Brewing
4,8%
(Hazy) Pale Ale 

Mikä ihmeen superolut?

Lyhyesti: Sunnuntaisin testaan oluen, jolta on lupa odottaa paljon. Keskiviikona päinvastoin. Katso pidempi selitys aiemmasta postauksesta.


Miksi tämä olisi erikoisen hyvä?

Ensinnäkin se on cornwallilaiselta Verdantilta, joka on melko kovassa maineessa oleva panimo juuri tällaisten sameiden (india) pale alejen kanssa. Jossain määrin hypepanimoksikin voinee sanoa. Toisekseen tölkki maksoi seitsemän euroa, jolloin sen rehellisesti sanoen pitäisi olla vähintään kaksi kertaa niin hyvää kuin kolmen ja puolen euron "halpa" craft-olut.


Miksi tämä EI olisi erikoisen hyvää?

Hype nyt on hypeä. Lisäksi tämä tietysti ei nyt ole mitään panimon kovimpia latauksia, kaiken täydellisyyden määrittelevä Untappd-arvosanakin on kauhistuttavasti alle neljän ja onhan tämä kauppavahvuinenkin kaiken lisäksi. Ostinkin tämän (erityisen hyvin varustellusta) maitokaupasta niin kaikenlainen hankkimis-prestigekin puuttuu. Peruskuraa sanoi hazybro.


Olut

Tölkin ulkoasu on perusmodernia craftiä, eli värikäs ja hieno ja sellainen minkä brändierottuvuus on nolla, kun kaikki muut näyttää ihan samalta ilotulitukselta. Tätä ei auta se, että jostain syystä minulla menee aina Verdant Brewing ja Vibrant Forest sekaisin päässä. Kai se on se "v*ant" kun sekoittaa.

Tötsässä kerrotaan keittohumalien olevan Columbus ja Loral ja kuivahumalapuolella on menty pelkällä Loralilla. Mallasprofiilissa on ohran lisäksi kauraa ja vehnää. Heizyä siis lienee luvassa, kuten odotinkin. Tölkityspäivä 29.7.20. Tuoreempaakin voisi olla toki, mutta pari kuukautta ei nyt vielä mikään ihan ikäloppu sentään ole, edes näissä.

Hyvin vaalea, keltainen olut. Täysin samea luonnollisesti. Tuoksu on varsin mieto. Odotin jotain todella voimakkaasti tulvahtavaa humalaa. Raikas yrttisyys edellä menevä pörähdys sieltä kuitenkin tulee, taustalla aavistus sitrusta, havumetsää ja ylikypsää hedelmää. 

Suussa olut on ensikosketuksella varsin messevä. Vahvuisekseen oikein mukavan pehmeä, mutta lorahtaa sitten lopussa hitusen vetiseksi. Siihenpä mallaspuolen vaikutteet jäävätkin, maussa niitä ei juuri ole. Kepeä, raikas, yrttis-sitruksinen tuntuma maussa muuten. Hyvin kevyt katkero. Mukava.

Oikein raikas ja kiva vaalea oluthan tämä on. Se herättää kuitenkin kysymyksen siitä, että onko tämä nyt seitsemän euron arvoinen? Verdantien ja vastaavien hintaa tupataan selittelemään sillä, että oluessa "käytetään ensiluokkaisia ainesosia todella paljon". Eli suomeksi sanottuna oluessa on kuivahumalaa niin maan helvetisti, sillä kaikki muu on halpaa. Vaikka tämä selitys nieltäisiin sellaisenaan niin jos kaatamalla olueen kilotolkulla kallista humalaa saadaan aikaiseksi "oikein kiva raikas pale ale" niin hittoako sitä sinne tärväämään?


Oliko super?


Kommentit