Olvi Rye Mild NEIPA

Rye Mild NEIPA 
Olvi
2,5%
(Sessio) NEIPA

Olvi julkisti uuden "värisuora-sarjan" oluensa ja lähetti näytteitä. Mieto ruis-neipa ja isolta panimolta? No onhan tuota nähty mualimoo, mutta ei tämmöstä. Vahvasti ollaan trendeissä kiinni, sillä sekä matala-alkoholiset, että neipa jylläävät. Rukiin käyttö on kyllä kiva lisä, etenkin jos toimii.

Panimon Hi-Hop Mild toki jo näitä suuntia on testaillut hyvän tovin ja on ilmeisesti ollutkin melko suosittu tuote, niin ihan looginen kokeilu toki.

Oli rentoutumismerkkistä asiaa Pohjois-Savoon, niin nappasin tötsät ja mukana tulleet lasit matkaan. Onhan se aina jotenkin kivempi juoda olut alle sadan kilometrin päässä panimolta naapuripitäjän puolella. Siinä on sellainen paikallisempi fiilis vaikka olisikin ne hilannut itse mukanaan. Korkkasin ensimmäisen lämmitellessä saunaa.

Hedelmäinen, trooppinen tuoksu. Sitä mitä lajilta toki odottaakin. Jotain etäisen kaneliomenaista tässä on myös, ehkä ruis komboaa niin humalien kanssa. Pientä marjaisuuttakin irtoaa, lienee Mosaicia kiittäminen. Raikas. Ohuehko, muttei häiritsevästi, erittäin juotava. Rukiisuus tulee kevyenä leipänä maussa, katkeron puraisuakin on, kuten myös hedelmää. Kaikki toki suht mietona, mutta balanssi pitää aika hyvin. Huonona puolena lässähtää vähän vierteiseen fiilikseen jos hiilihapot pääsee vähän ehtymään, esimerkiksi kun maistelee olutta aina välillä saunasta ulos tullessaan.

Parempi kuin hi-hop ja menee kyllä itselleni "ykkösten" ostolistalle suoraan, mutta mutta... tästä päästään sitten siihen potentiaaliseen ongelmaan. Tämä kun luottaa aika vahvasti aromihumalaan kuten tyyliin kuuluu ja olettaisin Olvin kokoisen panimon tekevän melko reilun kokoisia eriä, joita myydään pitkään. Tölkissä on päiväys 29/04/21, eli 8kk näille on näemmä hyllyikää annettu. Tavallinen NEIPA on ihan samantekevää kamaa jo muutaman kuukauden jälkeen. Niin onhan tämä hyvää nyt, mutta jos samaa erää keikkuu kaupoissa pitkään, ei se välttämättä ole mistään kotoisin. Hartwallin NEIPAan olen jo alennusmyyntinä törmännyt sen ikäisenä, ettei tulisi mielenkään ostaa...

Se jää nähtäväksi.

Kuitenkin se mikä tässä ja Olvin toisessa miedossa oluessa eniten jää kaihertamaan on tuo sana "mild". Ei siksi, etteikö se näihin sopisi, mietojahan nämä. Enemmänkin siksi, että anglofiili sielussani uneksii "Olispa brittimildia... edes tölkissä."

Kommentit

  1. Tää on paras näistä Olvin ykkösistä. Hyvä vetää tälläi Jallun kanssa, ja näin tosiammattilaisten päivänä, you know, maanantai.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.