Keskiviikon keskinkertainen? Karhu Laku PortteriKarhu Laku Portteri 

Sinebrychoff
5,5%
(Maustettu) Porter

Miksi tämä olisi keskinkertaista?

Panimon koko pääasiassa. Vaikka tölkki mainostaa "suuren panimon tasaisen parasta laatua", näissä isojen panimojen tuotoksissa, etenkin tällaisissa maustetuissa, on yleensä lähdetty jännittämään. Tehdään liian pliisua pienimmän yhteisen nimittäjän hengessä, ettei vain kenenkään mielestä ole pahaa tai sitten ruvetaan säästelemään yhdessä jos toisessa, kun markkinatutkimus sanoo hintapisteen olevan liian korkealla. Ja toisekseen, nämä valkoisen tölkin "jääkarhut" on olleet pääasiassa juuri siinä "ihan ok" linjalla.

Miksi tämä ei olisi keskinkertaista?

Kuten viime viikon Aurasta, olen lukenut tästäkin muutamia kehuvia kommentteja. Koffilla löytyy myös portterihommissa aika vahva lippulaiva, jonka ääreltä ponnistaa. Tämä voi yllättää.

Olut

Karhu-lagerin kanssa tällä ei ilmeisesti ole mitään muuta yhteistä kuin brändi. Maitokaupparajalla oleva portteri, joka on maustettu lakritsiuutteella. 

Musta olut, tumma vaahtokin. Varsin paksun oloista kaataessa. Tuoksussa on paahdetta ja melassia, lakritsiakin toki, pientä humalaista raikkauttakin. Ei mikään voimakas tuoksultaan silti.

Vahvuisekseen melko muhkea, mutta erittäin juotava. Pehmeähkö, mitä nyt hapot vähän poreilee vasten kieltä. Maku tuo ensi sekunnilla mieleen Koffin vahvemman portteriklassikon, leipäistä murakkaa paahteisuutta ja makeutta, mutta ohuemmin ja kevyemmin. Se ei tietysti ole mitenkään huono asia, että pirtteri tulee mieleen. Saman talon tavaraa, lienee samoja aineksia mukana. 

Lakritsi ei ensi hörpyllä meinannut maistua, ennen kuin se iski jälkimaussa oikein tuntuvastikin. Sen jälkeen juodessa olut onkin makeuden ja lakritsin yhteispeliä, kun lakritsin maku pysyy suussa ja makeutta tulee joka hörpyllä uudestaan. Olut ei kuitenkaan mene missään vaiheessa äiteläksi, katkeroa on sen verran toppaamassa pahinta imelyyttä ja lakritsi jää hörpyn jälkeen humalan kanssa oikein miellyttävästi suuhun. Huulet silti tahmautuu.

En yleensä välitä lakritsin työntämisestä olueen, sillä on paha tapa varastaa show tai sitten olla ihan mitätön, mutta Koffilla on löydetty aika hyvä tasapaino. Ei tätä tölkkisotalla halua juoda, mutta puolilitrainen on melko passeli annos. Loppupuolella lakritsi alkaa silti vähän jo kyllästyttämään, enkä haluaisi toista ehkä ihan heti. Avovaimo kommentoi, että mielellään joisi tätä saunan jälkeen. Itse haluaisin tähän kylkeen ehkä vaniljajäätelöä.

Oliko keskinkertaista?Kommentit

  1. Mihin tämä on oikein kadonnut? Oli viime syksyn maukkaimpia yllätyksiä, ehdottomasti paras maitokauppaportteri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ostin Lidlistä. Oikeastaan joka ikisen kohdan arviosta allekirjoitan. Nyt maistuu lakritsi jälkimakuna tätä kirjoitettaessa.

      Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.