Sori Garden Wit

Garden Wit
Panimo: Sori Brewing
Maa: Viro

Tyyli: Witbier
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Täyteläinen, mutta silti sopivan raikas vehnäolut.

Jääkaappi on alkanut pullottaa juomattomia oluita niin, että oli hankaluuksia päättää minkä joisi ja arvostelisi. Niinpä heitin nopalla. Noppa komensi juuri tänään ostamani Sori Brewingin witbierin kimppuun.

Jos joku on elänyt oluttynnyrissä viimeisen vuoden, niin Sori Brewing on suomalaisen kolmikon Tallinnaan puolittain protestihengessä perustama panimo. Virossa kun panimon laitto on kuulemma helpompaa. Tyypit keräilivät joukkorahoituksella alkupääomaa sievoisen summan ja nyt panimo on vihdoin toiminnassa. Aiemmin Sorin kaverit ovat tehneet oluitaan baareihin ja festareille muiden panimoiden laitteilla. Kaikki maistamani ovat olleet laadukkaita esityksiä.

Suomeenkin on ensimmäisiä juomia saapunut, kauppavahvuisia mm. Kampin K-kauppaan*, josta tämän witin ja myös "Out of Office"-Sessio IPAn yhytin. Hintaa oli nelisen euroa puteli. Wit eli belgialainen vehnäolut onkin melko järkevä laji suomalaiseen kaupparajoitteeseen, sillä se kepeänä kesäoluena pärjää niissä volteissa mitä mainioimmin. Olut on maustettu perinteisen appelsiininkuoren ja korianterin lisäksi myös ruusunmarjalla.

Kaunis tummankeltainen wit pullosta kaatuukin. Tuoksu on melko saisonmainen. Sen verran maanläheisyyttä, jopa kevyttä multaisuutta siitä irtoaa. Seassa makeaa hedelmää, kevyt sitruksisuus ja jonkin verran sitä korianteria. Suussa pehmeä, witiksi jopa täyteläinen olut. Maku on mieto, niin kuin olettaakin. Miedon hedelmäinen, aavistuksen hapan ja jälkimaussa muuten melko huomaamaton humalointi tuntuu suht pitkänä ja mattaisena katkerona.

Oikein kivahan tämä on, paremmasta päästä witejä. Hyvä! 4/5

*Löytyy muuten sitten sieltä ulkomaisten oluiden hyllystä

Kommentit