Omnipollo Magic 42

Magic 42
Panimo: Omnipollo
Maa: Ruotsi

Tyyli: Witbier
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 3/5 (kts. alla)
Lyhyesti: Erittäin kevyt, sitruunasoodamainen mausteidensa ja terävän happamuuden dominoima hedelmäinen wit.

Ruotsin ehkä kovin vaeltava panimo Omnipollo K-kaupassa! Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Pakkomaisto.

Yleensä häikäisevän näteistä etiketeistä tunnistettava panimo oli vetänyt graafisen nupin toiseen ääripäähän. Pullossa on käytännössä vain takaetikettiä muistuttava mustavalkoinen lappu, jossa on isohko "42" ja pakolliset ainesosa- ja lakitekstit. Ainoa kuvaus on "Passion Fruit and Lime Witbier". Ihan kiva idea tämäkin, kunhan ei muodostu tavaksi.

Hyvin vaalea keltainen. Passiohedelmää ja limeä tuoksussa, niin kuin odottaa saattaa. Hiivaisuutta ja happamuutta kaverina. Kirpeän sitruksinen, hieman mausteinen ja witiksi melko tujakan kirpeä. Kuin laimennettua raakaa sitruunamehua. Erittäin ohut ja terävä ja hedelmäisen makea lopuksi. Todella sitruunasoodamainen olut, vaikkei siinä mitään limsan makeutta olekaan. Sopii kesäjuomaksi, mutta ei ehkä tyypillisimpiä oluen makuja etsiville.

Hankala sinällään pisteyttää. Todella raikas kesäjuoma, mutta tällaiset hyvin kepeät maustetut witit ovat, etenkin tällä lailla mausteiden ollessa vahvasti esillä.... noh... En välttämättä ostaisi tätä jos tekisi mieli olutta kesällä. vaikka 42 erittäin hyvän makuinen onkin.

Terävän kirpakka happamuus tuo nelikakkoseen kuitenkin sen verran luonnetta, ettei se mitään päihdyttävää limsaakaan ole. Koska näin hyvät hedelmän maut ja makujen suhteet on kuitenkin saatu kirkkaasti esille vajoamatta johonkin bud light lime -esanssiosastoon, eikä se välttämättä ole mikään maailman helpoin temppu, ei tätä parjatakaan viitsi. Ehdottomasti hellejuomaksi suosittelen. Sanotaan nyt tylsästi 3/5 sitten.

Kommentit

  1. Tätä voisi tarjota jollekin ei-olutfanaatikolle tyyliin "maistapas tätä olutta" ja katsoa minkälaiseen ilmeeseen naama vääntyy. Ei ihan peruskeppanaa.

    0,33l kotona nautittuna suht jees. 0,5l Hoegaarden lasista terassilla nautittuna alkoi etikkaisuus jo vähän lyömään yli. Mut mielenkiintoinen joka tapauksessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.