La Socarrada


La Socarrada
Panimo: La Socarrada Cervesa Artesanal de Xativa
Maa: Espanja

Tyyli: Maustettu
Alkoholia: 6%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Erikoinen, mausteinen hunajaolut.
Suosittelen: Maistamaan.

Alkon erikoisvalikoimaan oli ilmestynyt Espanjasta hauskan näköinen puteli, jonka pieni etiketti julisti olevan nimeltään "La Socarrada" ja kotoisin artisaanipanimosta Valenciasta. Ei sanonut mitään. Espanja ei varsinaisesti ole mikään tunnettu olutmaa ja vaikka niin isosta eurooppalaisesta maasta varmasti pienpanimokulttuuria löytyykin, on omat kokemukset jääneet lähinnä San Migueliin* ja Cruzcampoon.

Kiitos omituisen rivinvaihdon, huomasin vasta jälkikäteen suomenkielisen tarralapussa olevan selitetty oluen sisältävän perusainesten lisäksi myös rosmariinia ja rosmariinihunajaa. Se selvittää aika paljon oluen kieroa makua.

Kullanvärinen, melko pikaisen vaahdon La Socarrada nimittäin tuoksuu todella erikoiselle. Ensimmäinen mielikuva oli vappusima, sellainen oikein hunajainen ja rusinainen vappusima. Sen seassa oli voimakas yrttinen tuoksu, rosmariinilisän huomioon ottaen ei niin yllättäen. Itse tosin löysin siitä myös hirmuisen kasan kardemummaa, mikä todistaa taas kerran hajujen tulkitsemisen vaikeudesta.

Suutuntuma on melko kevyt. Maku on hunajaista simaa, rosmariinia, yrttejä. Lopulta ihan kiva vaalea ale, jota maustehunaja dominoi vahvasti. Vähän ehkä turhankin vahvasti. Erikoinen makuelämys kuitenkin. Suosittelen maistamaan, tähän voi joku rakastuakin.

*Jotta säästäisin vaivan muilta asiaa ihmetteleviltä: Filippiinien ja Espanjan San Miguelit ovat eri oluita, eri panimoilta. Niillä sattuu vain olemaan jotenkin kummasti lähes identtinen logo. Jompi kumpi on käynyt varkaissa...

PS: Ratebeeria surffatessa törmäsin Espanjalaiseen pienpanimoon (ilmeisesti ihan tasokkaaseen vieläpä) nimeltään "Humala Brewing Co." Sen verran firman sivuilta osasin espanjan kielestä arvuutella, että nimi on tosiaan suomen humala-sanasta otettu. Tietääkö joku, onko tällä jotain suomalaisia taustavoimia vai ihanko huvikseen ovat moiseen nimeen päätyneet?

Kommentit

  1. "Humala es ... extraídos de mi idioma materno, el finlandés." Eli kaveri kertoo humala-sanan tulevan äidinkielestään suomesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.