Riedenburger Plankstetten Dunkles


Plankstetten Dunkles
Panimo: Riedenburger
Maa: Saksa

Tyyli: Tumma Lager (Dunkel)
Alkoholia: 5%

Pisteet: 2/5 (3/5 ruokajuomana)
Lyhyesti: Vetinen, melko tylsä dunkel.
Suosittelen: No en oikeastaan suosittele. Parempiakin dunkeleita on kaupoissa ja Alkossa tarjolla.

Riedenburgerin panimo on ilmeisesti tehnyt Plankstetten benediktiiniluostarin kanssa diilin ja panee nyt luostarin  nimellä brändättyjä olusia. Benediktinerabtei Plankstetten Dunkles Naturtrüb saa varmaan sakemanninkin kielen kiehtovasti solmuun ennen juomista. Saksalaistyyppinen tumma lager on ilmestynyt Alkon luomuolutvalikoimaan melko vastikään.

Jotenkin hämmentävä dunkel tämä ensi alkuunsa on. Väri ja ulkomuoto ovat kohdallaan, tumma kuparinruskea kivalla vaahdolla. Tuoksusta irtoaa ensimmäisenä sokeria ja karamellimallasta. Sitten pölähtää hyvin belgi-saisonmainen juuresmultainen hiiva-aromi, joka ihmetyttää. Pullo oli kaapissa Saison de Dottigniesin (arvio myöhemmin) vieressä. Ei kai ne ole pariintuneet vai heittääkö minulla vain nupissa? Vaikuttaa suorastaan virhearomilta dunkeliin, mutta en tuomitse. Ensi tuulahdusten kadottua tuoksu tasoittuu paistetuksi leiväksi, lieväksi paahteeksi ja pähkinäksi.

Suutuntuma on suoraan sanoen vetinen. Maku on makean maltainen, karamellinen, vähän tunkkaisen hapan, hieman puinen. Humalointi on mieto. Maku on tylsä tuoksuun nähden ja vetisyys tappaa siitä senkin vähän ilon. Melko pöh. Erityisesti parittamiseen huomiota kiinnittämättä, otin puolet pullosta ruuan (maustettua kanaa ja parmesaanipastaa) kera ja ruokajuomana munkkidunkel toimi paljon paremmin kuin yksinään.

2/5, sopivan liharuuan kanssa 3/5

Kommentit