De Ranke Saison De Dottignies


Saison De Dottignies
Panimo: De Ranke
Maa: Belgia

Oluttyyli: Saison
Alkoholia: 5,5%
IBU: 42
Väri: 10 EBC

Lyhyesti: Oiva Saison.
Suosittelen: Helteelle.

Kesälle sopivasti saisonien maistelu jatkuu. Vuorossa De Ranken Saison De Dottignies, jota aiemmin sai muistini mukaan Alkosta isoissa pulloissa ja silloin se tuli maistettua. En ollut silloin vielä saisoneihin päässyt oikein sisään niin vähän hukkaanhan se meni. Kokeillaan uudestaan.  Muistini heittää tapansa mukaan häränpersettä. Isoissa pulloissa myyty olut olikin Noir de Nottignies, jolla on samankaltainen etiketti, mutta tavara sisällä on ihan erilaista.

De Dottignies on tumman oranssi, samea ja siinä on tuhti vaahto. Tuoksusta irtoaa saisoneille tyypillinen sellainen kirpakan hikimäisen ja multaisen aromin sekoitus. Uimarannan hiekka ja pesemätön herkkusieni tulee mieleen myös. Sitruunainen, lievästi hedelmäinen ja yrttinen aromi leijuu seassa.

Suu tuntuma on kevyt, rapsakka, poreileva ja pirteä. Hetkessä se muuttuu suussa suorastaan vaahtomaiseksi ja siitä pehmeän kautta mattaiseksi ja kuivaksi. Makua piisaa, mutta se ei onneksi mitenkään hypi nenille vaan on kevyt ja melko hillitty, lopun terävyyttä lukuunottamatta Maanläheistä mallasta, raikasta sitruunaisuutta, happamuutta, jotain pirteitä yrttejä, maku nousee nopeasti teräväksi katkeruudeksi. Jälkimaku on kuiva, katkera, happamahko ja piiiiitkä.

Hyvä saison. 4/5

Kommentit