Saimaan Marsalkka Luomuvehnä


Marsalkka Luomuvehnä
Panimo: Saimaan Juomatehdas
Maa: Suomi

Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 3/5 (4/5)
Lyhyesti: Oiva kotimainen vehnäolut.
Suosittelen: Kesäkuumaan. Saunalle.

Saimaan Juomatehtaan Marsalkka Luomuvehnä voitti Hesarin ruokakauppavahvuisten vehnäoluiden sokkotestin kesäkuussa ja sen jälkeen menekki ilmeisesti on ollut melkoista, koska juhannuksen molemmin puolin hyllyt kuumottivat Luomuvehnän kohdalta tyhjinä ja koko juoma pääsi sitten unohtumaan. Saksalainenhan panee hefeweizeninsä päälle viiden prosentin, joten vähän keinotekoinen tuollainen ruokakauppavahvuisten sarja on, mutta eipä nyt tuomita, kun eihän se oluen vika ole.

Nyt olut muistui mieleen taas kun on näistä Marsalkoista ollut puhetta mediassa. Testiin siis mahdollisimman valkoinen marsalkka, niin ollaan siellä hommafoorumillakin tyytyväisiä.

Väri on vaalean keltainen ja samea, mukaan tulee iso vehnäolutvaahto niin kuin pitääkin. Tuoksu on mukava, hennon banaaninen, taustalta heilahtelee pirteä kirpeähkö hedelmäisyys, seassa myös hiivaa, aste multaisuutta. Vaikuttaa hyvältä.

Suutuntuma on miellyttävä, joskin hieman vetinen, pehmeä, hieman saippuainen ja liukas. Maku on hento, hieman makean hedelmäinen, raikas, ohimenevä, loppuu hyvin mietoon humalaan. Helppo juoda.

Hefeweizeniksi sellainen ihan mukiinmenevä. Vetisyys vähän vaivaa, niin kuin odottaa saattoi. Paljonin parempia on, mutta niitä pitää yleensä hakea olutravintoloista tai Saksasta. Jos olisin suuri vehnäoluen fani, niin ottaisin jopa vakiobisseksi. Ruokakauppavehnäiseksi 4/5, kunnon hefeweizeniksi 3/5. Luomusta plussaa.

Kommentit

  1. tämä olut on täyttä paskaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa huomata että nykyisissä pulloversioissa on ollut jotain korkkivikaa, joten jos on pullosta tullut täyttä paskaa niin siinä lie vika. Tai sitten Anonyymillä on vain huono maku. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.