Olutkirjapäiväkirja - Osa 9: Paperia kansien välissä

Pitelen sitä käsissäni. Tai no en pitele nyt just kun kirjoitan, mutta äsken pitelin. Ja en SITÄ, senkin perverssi, vaan olutkirjaani!

Kirja on siis viimein ihan fyysisessä muodossa. Vuosi sitten tekemäni edellinen olutkirjapäiväkirja-päivitys povasi kirjaa ilmestymään keväällä, mutta povatut ilmestymispäivät vain vilahtelivat ohi, eikä kustantajalta saanut irti mitään tietoa. Yhden kerran sen piti jo kesäkuussakin ilmestyä ja Olutposti julkaisi kirjasta pdf-version perusteella arvionkin. Nolostihan siinä sitten kävi kun taas yksi päivämäärä suhahti taakse.

Kommunikoinnissa oli siis ns. haasteita ja aloin vakavasti polttaa hihojani kun tietoa ei tullut. Olin kirjaimellisesti samana päivänä laittamassa kustantajalle tulikiven katkuista "tässä on vuosi mennyt, nyt riitti jumalauta, tulen ja poltan teidän talon" -henkistä meiliä kun yhtäkkiä tulikin posti, että pitäisi painon kanssa sopia tekniset detaljit. 

Tekniset detaljit sovittiin ja taitto meni painon tarkastukseen. Jännitti toiseksi eniten koko projektin aikana. Olen nimittäin taittajana ensikertalainen ja odotin, että sehän menee uusiksi koko p(um)aska. Vaan ei, ainoastaan kahta sivua piti korjata vähän. Korjauksiin meni kirjaimellisesti minuutti. Olen tästä ehkä enemmän ylpeä kuin siitä kolmestasadasta sivua tekstiä mitä kirjassa on. Kanteen piti myös tehdä pari fiksausta, viivakoodia ja sellaista. Onneksi graafikkotuttuni ei ollut ehtinyt heittää työtiedostoja mäkeen.

Painon tiedoston tarkastus jännitti siis toiseksi eniten. Kaikkein eniten projektin aikana jännitti kun sain kirjan käteeni tänään. Tekijänkappaleet on postissa, mutta kirjaa on jo saatavilla Helsingin Kirjamessuilla (kivat messut, Ruoka ja Viini -messut on samaan aikaan samassa talossa), niinpä tietysti hiihdin joukkoliikenteellä heti paikalle hakemaan opusta. Ei kestänyt odottaa pidempään. 

Kansi oli hieno, mutta se olikin ammattilaisen tekemä. Sisältö sen sijaan... En oikeasti meinannut uskaltaa katsoa sitä heti. Entäs jos se on sittenkin ihan paskaa?

Kirjassa käsitellään mm. juominen (ihan nielemisestä alkaen)

Ei se onneksi ollut. Tietenkin näen siellä virheitä, mutta ne ovat sellaisia, joita muut eivät välttämättä edes tajua. Kirjoitusvirheitä sinne on ehkä jäänyt jokunen myös, mutta kaikki huomaamani ongelmat saisi mahtumaan varmaan kolmannessivulle, joka on promille kirjasta, eli olen ainakin 99,9% tyytyväinen.

Koko suomenkielinen ihmiskunta tietenkin on jo lompakonnyörit höllällä, että mistä tätä ihmeteosta saa ja onko ostorajoituksia ja tuleeko ämpäri kaupan päälle. Noh, kirjaa saa juuri nyt tietenkin sieltä messuilta, 26 euroa kipale. Ja tottakai hyvin pian myös kirjakaupoista. Verkkokauppoihin linkit alla, osasta voinee jo etukäteistilatakin.

Osta siis toki. Osta yksi kotiin, toinen varalle ja kolmas mökille huussilukemistoon. Osta sukulaisille ja naapureille kans. Se on sitä yhteisöllisyyttä. Joululahjaksi erinomainen, isän/äitienpäivälahjaksi myös, tai vaikka rippilahjaksi, mikäpä jottei, ylioppilaalle viimeistään! Itse myöskin antaisin kappaleen esim. takuuksi mittavasta kiinnelainasta. Mut elä hyvä ihminen semmosille osta, joita ei kiinnosta. Mieti nyt kun saisit jonkun Hiekkakakkujen Maailma -kirjan eikä kiinnostais yhtään*.

Loistavana myyjänä ajattelin näemmä, että jokaiseen someen
kannattaa laittaa kuva just tästä aukeamasta,
jolla on pieni asiavirhe. Laitetaan nyt tännekin sitten.

Katselen vielä saisinko itse myllättyä sitä myyntiin muutamia kappaleita johonkin muuallekin kuin ihan perinteisiin kirjakanaviin. Ilmoittelen sellaisista somessa sitten, mutta mitään varmaa ei ole, joten ei kannata niitä välttämättä odotella. Varmimmin sen siis löytää tietenkin noista verkkokaupoista. Ääni- tai e-kirjaversioita ei ole, markkinat tällaiselle eivät liene lähellekään tarpeeksi suuret, että kannattaisi edes harkita. Enkä siksi ihan heti usko, että sellaisia olisi tulossakaan, ainakaan ääniversiota.

Hinnat tuntuvat verkkokaupoissa heittelevän n. 25 eurosta yli viiteen kymppiin. Hirveä hajonta siis, en tiedä miksi.  

Adlibris

Akateeminen kirjakauppa webshop (ja booky.fi, joka on sama asia eri hinnalla)

CDON.com

Kansallinen kirjakauppa

Prisma Kirjat

Readme.fi (eli kustantajan kauppa)

Suomalainen kirjakauppa


PS: Varmasti ennen pitkää tätä divareistakin käytettynä saa, joskin toivottavasti ei nyt ihan hirvittäviä määriä ainakaan kovin nopeasti. Toivon tietysti, että ihmiset haluaisivat pitää kirjan hyllyssään pysyvästi tietolähteenä jollaiseksi se on tarkoitettu. Divareiden äärettömän suurena ystävänä suosittelen silti käymään niissäkin, vaikka en tietysti itse enää mitään käytetyn kirjan myynnistä hyödykään. Divarit ovat kuitenkin kirjakaupoista kaikkein kirjakaupoimpia. :)

*En, muuten, ole yleensä kovin hyvä myyjä.

Kommentit

  1. Onkos se kuvan virhe kölschin liian vahva kantavierre (15,9 %)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä. Vollbierin määritelmä muuttunut Konvention julistuksen ajoista.

      Lisäksi aukeamalla toki väitetään että Laitilan Kölssiä on helposti saatavilla, mikä sekään ei ihan pidä paikkaansa tätä nykyä. :)

      -Jouni

      Btw. miten ihmeessä sulla toimii toi bloggerin kommenttikirjautuminen? Ei ole pelannut kuukausiin täällä, pakko jättää kommentit kirjautumatta.

      Poista
    2. mun koneella ottaa google-tunnuksen suoraan jostain keksistä. Ei ehkä järkevää, mutta noin se on.

      Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.