Helles hellettä odotelles 7: Hacker-Pschorr Münchner Hell

 


Münchner Hell

Hacker-Pschorr Bräu, Saksa
5,0%
Helles 

Helles-sarjan pohjustus täällä.

Vaihteeksi taas fokus "Münchenin kuuteen suureen". Hacker-Pschorrin tarina on kiemurainen. Nimi viittaa tietysti sukunimiin. Hackerin panimo on ollut olemassa jo 1417, sen osti avioliiton kautta sukuun tullut Joseph Pschorr 1793. Pschorr kasvatti panimoa, mutta perusti sitten kuitenkin Pschorr-nimellä toisen panimon parikymmentä vuotta myöhemmin. Perilliset pyörittivät panimoita kilpailijoina liki 150 vuotta ja panimot yhdistyivät vasta 1972. Pitkään se ei jatkunut, sillä jo 1979 Josef Schörghuber niminen ukkeli otti ja osti osake-enemmistön sekä Hacker-Pschorrista, että Paulanerista ja nykyään molemmat panimot toimivat Paulaner Gruppe -konsernin alaisuudessa.

Siinä mielessä Hacker-Pschorr on kuudesta oktoberfest-brändistä vähän sellainen potkittu sivullinen, kun se tavallaan toimii Paulanerin, toisen oktoberfest-brändin, alla. Väittäisin myös huonoimmin tunnetuksi ja taitaapa olla kuudesta kaikkein pieninkin toimija? (En ole tästä ihan varma kyllä, enkä nopeasti löytänyt tilastoa asiasta, joten uskoo ken tahtoo) H-P pullottaa perinteikkäisiin patenttikorkkipulloihin, joka muuten on panimon vuosisatainen perinne jo vuodesta 2007.

Panimon motto on "Der Himmel der Bayern" eli baijerilaisten taivas. Kovia puheita. Katotaan.

Päiväys 09.2021

Upean vaalealeipäinen viljainen tuoksu tässä. Sellainen "tavallisen oluen" tuoksu silloin kun se on erityisen hyvä. Tukena hyvin kevyesti yrttejä humalasta.

Kultainen ja kirkas, ei aivan vaaleimmasta päästä. Kevyt, mutta jopa hieman vetinen. Tuoksun jälkeen pieni pettymys suorastaan se miltä tämä maistuu, vaikkei huono olekaan. Maltaan makeus saa pienen sokerisenkin vivahteen. Humalan aromit ei juurikaan ole esillä. Katkero sen sijaan selkeähkö ja hyvin tasapainossa. Loppuu silti kohti mallasta ja jälkimaussa pyörähtää hienosti sitä tuoksussa ollutta leipäisyyttä. Loppua kohti ikään kuin pelastaa itsensä. 

Ei missään nimessä suosikki müncheniläisistä, ehkä jotenkin mitättömin tähän mennessä niistä. Silti oikein hyvä, haluaisin toisen. Sijoitan Chiemseerin alle.

Hell of a ranking

1. Paulaner Münchner Hell
2. Augustiner Lagerbier Hell
3. Chiemseer Hell
4. Hacker-Pschorr Münchner Hell
5. Müllerbräu Hell
6. Stigbergets Ringöbräu Helles
7. Kloster-brauerei Scheyern Klosterbier Hell

Kommentit