Top Fuel Hippie Juice IPA

Hippie Juice IPA
Panimo: Top Fuel
Maa: Suomi

Tyyli: IPA
Alkoholia: 7,5%
Katkeruus: 75 IBU

Pisteet: 2/5
Lyhyesti: Lupaava trooppishedelmäinen, mutta virhemakujen rassaama IPA.

Lohjan Top Fuel vakuutti meikäläisen taannoin kauppavahvuisella Hoplite Pale Alellaan, menipä se jopa sokkotestissäkin kärkeen. Vahvemman kovasti kehutunkin Hippie Juice IPAn olen sittemmin missannut useasti, mutta nyt Ympyrätalon Alkosta löytyi kouraan. Muuten saatavuutta on kolmessa muussa Helsingin Alkossa ja kahdessa Lohjan.

Ennen alkoholiprosentiksi väitettiin 7,2% nyt 7,5%. Lisäksi olut on ihan eri näköistä kuin esim. Arden kuvassa ja kuvauksen perusteella makukin eroaa. Ilmeisesti reseptiä on muutettu?

Hyvin samea oranssi olut, vähän ruman puoleinen, kaunis ja suht kestävä vaahto kyllä.

Erittäin trooppishedelmäinen tuoksu, mangoa, persikkaa, ikävä kyllä myös kumisuutta, ilman puru-etuliitettä. Itselleni siitä tulee mielleyhtymä johonkin lapsuuden etelänreissun uima-allasleluun. Sinällään positiivinen muisto, mutta paria huikkaa pidemälle se positiivisuus ei kanna. Kaikille muille ei kuminen sivujuonne ei mahtane ihan yhtä hyvin toimia.

Ohut runko. Suoran hedelmäinen, mutta kuivahko maku, joka törvähtää nopeasti reiluksi katkeruudeksi. Ikävä kyllä tuoksussa (kumisuutta lukuunottamatta) ihan lupaava humalointi on tylyn karkea suun puolella. Katkero tulee töksähtäen ja valtaa maun liiankin täydellisesti. Se katkero sitten määrää jälkimakua myöten loppuun, niin kuin toki IPAlta odottaakin, mutta parhaaseen west coast -tyyliin verrattuna hippimehun katkeroinnin karkeus ja yksipuolisuus on kuitenkin kovin epämiellyttävä.

Kaiken kaikkiaan pettymys mainion Hopliten jälkeen. Annan tylyn 2/5, kuminen tuoksu ja töksähtävä katkero olivat pahasti tiellä. Ilman kumia 3/5. Muualla tätä on kehuttu paljonkin, joten kannattanee testata toimiiko omaan makuun vai sattuiko minulle vain huono pullo.

Kommentit

  1. Ilmeisesti liikkeellä viallisia pulloja. Itse nautin kovasti, kaverille sattui "märkä villasukka"-yksilö. Toivottavasti saavat laadun tasaiseksi Lohjalla. - J

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.