Rönnvikin Olutpaja Maltaan Haukka

Maltaan Haukka
Panimo: Rönnvikin Olutpaja
Maa: Suomi

Tyyli: Altbier
Alkoholia: 4,7%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Maukas, upean tuoksuinen altbier. Ruokaolueksi.

Laitikkalan "makukylän" Rönnvikin Olutpaja on kunnostautunut aiemmin erittäin juotavilla kauppavahvuisilla olusilla. Panimon Jouluolut oli viime vuonna yksi parhaita kaupan jouluoluita omissa kirjoissani (ja näkyi olevan saatavilla tänäkin vuonna ainakin Stockmannin Herkun hyllyissä).

Maltaan Haukka on myöskin kauppavahvuinen. Itse en ole sitä kaupassa nähnyt, enkä tiedä mistä tämä puteli on ostettu, sillä se tuli tupaantuliaislahjana.

Punertavan ruskea olut, kaunis vaahto. Tuoksu on hieno. Lempeän pähkinätoffeinen ja paahtoleipäinen lämminhenkinen tuoksu, pienellä kuivan heinän vivahteella. Rungoltaan pehmeä, erittäin juotava jälleen. Maussa samaa lämmintä ja makeaa pähkinätoffeeta kuin tuoksussakin. Leipää. Humalaa lopussa juuri riittävästi tasapainoksi, mannermaisella hieman yrttisellä katkerolla.

Eipä ole valittamista. Yksinkertainen, mutta toimiva. Tyyliä Olutpaja ei tapojensa mukaan mainitse, mutta altbieriähän tämä lähinnä on. Ilmeisesti panimon vakiovalikoimasta on hävinnyt entinen "Rönnvikin Tumma" ja tilalle on tullut tämä Maltaan Haukka. Tummakin oli Altbier, mutta vähän miedompi (4,2%). Selkeä parannus on tämä uusi tuote. Etikettityylikin on muuttunut hopeakiillokkeineen, mutta noh, ei välttämättä parantunut.

Ruokaolut jos joku. 4/5


Kommentit