Evil Twin Ashtray Heart

Ashtray Heart
Panimo: Evil Twin
Maa: Tanska/USA

Tyyli: Savuporter
Alkoholia: 8,9%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Toimiva savuporter, joka kärsii aavistuksen tasapaino-ongelmista.

Tanskan panimoskenen vaeltavista veljeksistä Amerikkaan asettunut Jeppe tehtailee oluita miltei veljensä Mikkelin tahtiin. Suomeen Evil Twinin oluita tuo Viinitie, mutta tämä Placebon biisistä nimensä ottanut Ashtray Heart päätyi itselleni Systembolagetista nuapurmuan kautta. Vahva, miltei 9% savuporter, pantu Two Roads Brewingilla Connecticutissa.

Evil Twin öyhkää pullon kyljessä, että olutta suositellaan vain "taitaville raskaansarjan olutmestareille". Melko machoa on, kun olut on kuitenkin oikeastaan aika runollisen herkkä.

Pikimusta, ei päästä valoa lävitseen tippakaan. Vaalean rusehtava parin sentin kestävä vaahto. Vahvassa ja hienossa tuoksussa on paljon eloa. Savustettua mallasta toki ensisijassa, mutta myös alkoholista makeutta, vasta lakattua puuta, vernissaa. Lämmettyään muistuttaa vahvasti skottiviskistä. Erittäin miellyttävä tuoksu kaiken kaikkiaan.

Pehmeä suussa, suht täyteläinen. Maltainen, makeahko, savuisuus ei ole mitään kovin voimakasta aluksi, mutta lämmetessä nousee lopulta hyvinkin määrääväksi. Lakritsia. Jostain tulee mielleyhtymä puuveneeseen kesäjärvellä. Loppuu nousevaan hyvin pehmeään katkeroon, joka tuo mattaisen puumaisen savun pinnempaan. Jälkimaussa viipyilee skottiviskimäinen savu ja mallas. Tästä kaikesta huolimatta maku on tuoksuun nähden aika pettymys ja vähän epämiellyttävä pieni makean hedelmäinen ja lääkemäinen ulottuvuus nostaa päätään maussa aavistuksen liikaa, että tälle kehtaisi täysiä pisteitä antaa. Oikein kiva savuporter silti. 4/5

Kommentit