Olutcocktail testissä: Vihreä Paholainen

Ällömakeiden (ja kai yleensä väärin tehtyjen) höpödrinkkien klassikko Sininen enkeli saa astetta tylymmän vastapelaajan tästä juomasta, jossa Vihreä Haltijatar absintti ja itse Paholainen eli Duvel kohtaavat toisensa: Vihreä Paholainen eli Green Devil. Ei muuten kannata sekoittaa creme de menthestä tehtävään tavanomaisempaan, perinteisempään, saman nimiseen juomaan.

Löysin reseptin Serious Eats -sivustolta ja se kuulosti niin järjettömältä, että oli pakko kokeilla. Koska absintti + gini + vahva vaalea belgi ei kuulosta pelkästään siltä, että alkoholin määrä saa STM:ssä sireenin ulvomaan, mutta myös siltä, ettei se nyt mitenkään voi olla hyvää. Tein kaverin kanssa kokeeksi yhden kappaleen.

Kylläpä olikin melkoinen yllätys! Absintti on niin hellästi mukana, että tuo duveliin vain kevyen, mutta erittäin selkeän, anis-lakritsi-aromin. Gini säteilee läpi terävänä pippurina ja kirpakkuutena. Duvel sitoo kaiken yhteen muodostaen pääosan mausta. Olimme hämmentyneet. Tätähän joi mielikseen. Todella yllättävän kiva tämä on, mutta tekisin ehkä tuosta yhdestä annoksesta vähintään kaksi, koska nuppihan tämmöisellä alkaa tutista. Ulkoisesti näyttää lähinnä Duvelilta. Tätä voisi ehkä gurumpi säätää vielä cocktailimmaksi cocktailiksi.

Ainekset:
Puoli tl Absinttia
4cl giniä
pullo Duvelia

1. "Voitele" lasi tipalla absinttia, niin että sitä on lasin pinnassa kalvo. Jos pohjalle jää vielä lillumaan jotain, heitä se tippa jordaaniin. Kai sen voi suuhunsakin heittää, jos jostain syystä tykkää absintista.
2. Kaada pohjalle shotti giniä.
3. Kaada päälle pullo Duvelia. Valmista on.

Kommentit