nanoPruul Pelgulinna õlu

Pelgulinna õlu
Panimo: nanoPruul
Maa: Viro

Tyyli: Golden Ale/APA (?)
Alkoholia: 4,3%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hedelmäinen, mausteinen ja raikas kesäolut.

Välillä beerexpress.ee:n paketista paikallistakin olutta. nanoPruul on Tallinnalainen vaeltava panimo, jonka tuotannon kokoa voi yrittää päätellä nimestä. Pelgulinna puolestaan on Tallinnan kaupunginosa. En tunne Tallinnaa niin hyvin, että voisin sanoa Pelgulinnasta mitään, mutta jos etiketistä pitäisi päätellä, siellä liikkuu rasittavan itseriittoisen näköisiä pyörähipstereitä. Olut itse on pantu Genikan panimolla Jürin kylässä Tallinnan laitamilla. Tätä ei muuten kerrottu pullossa, että kyllä on olutkohutkin meillä Virosta maahantuotuja. Kerrottiinpa, kun tarkistin uudestaan.

Jännittävä ja todella kiva tuoksu. Vähän saippuainen... Siis ei niin kuin saippuasaippua vaan niin kuin sellainen lasten kukkainen käsisaippua, jos ymmärrätte. Ehkä ette, noh kuitenkin ihan miellyttävä tuoksu. Hedelmänallekarkkeja. Korianteria. Taustalla pientä hiivaisuutta.

Suu sanoo "että mitenkä?". Hedelmäistä pirteää makeutta, mutta sen joukossa mausteita. Olueen on lisätty sitruunaa, mutta ilmeisesti meikäläisen suu maistaa sen lähes puhtaasti korianterina. Onhan siemenkorianterin maku toki tavallaan vähän sitruunainen. Sen jälkeen pehmeä katkeruus. Loppuolemus melko kuiva. Mielenkiintoinen viritys. Ikään kuin jotain witbieriltä anastanut APA. Ja toimii. Hyvin toimiikin. Erittäin raikas ja miellyttävä kesäbisse, joka ei sorru nykytrendisten kesäbissejen humalavuoriin vaan luottaa hedelmäisyyteensä. 4/5

Kommentit