Jacobins Gueuze

Jacobins Gueuze
Panimo: Omer Vander Ghinste
Maa: Belgia

Tyyli: Gueuze - Lambic
Alkoholia: 5,5% 

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Ylimakea ja vähän tylsän suora gueuze, mutta silti juo mielummin kuin montaa muuta olutta.

Lisää beerexpressin ihmeitä. Aina kun luulee maistaneensa lähes kaikkien sekoittamoiden tai panimoiden gueuzet, niitä kun ei niin kauheasti ole, tulee joku ylläri, jota ei ole nähnyt. Siksipä tämäkin jäi valitessa haaviin. Noh, Jacobinin valmistaja Omer Vander Ghinste tai "Bockor"-panimo ei ole perinteiseltä Pajottenlandilta vaan Bellegemin kylästä Länsi-Flanderista eikä kuulu lambicia valvovaan HORALiin, joten ihan "kerettiläinen" gueuzehän tässä onkin kyseessä. Silti 2005 gueuzen määritelmää laajenettiin niin, että Länsi-Flanderilaisetkin kaksi tuottajaa pääsivät mukaan. Lambicin tuottajaksi siitä erikoinen panimo, että ei tee pelkkää lambicia vaan myös mm. flaamilaista hapanolutta ja ihan ns. "perusbelgejä" ja jopa lageria.

Tumman meripihkainen. Karkea nopeahko vaahto. Melko samea. Tuoksussa on melko suora happamuus, omenaviiniä, hedelmiä, kevyt liimainen tunnelma, sitruunaa. Suutuntuma on alkuun pehmeä, jopa tahmainen, ennen kuin terävä gueuzen happamuus puskee läpi ja muuttaa pelin. Makean hedelmäinen, persikkaa, käyneitä päärynöitä alkumaussa, josta nousee siiderimäiseen terävyyteen happamuuden astuessa kuvioihin. Kovin on suora, sellaisia gueuzemäisiä kierouksia ei oikein löydy. Muistuttaa jokseenkin Mort Subite Guezea, mikä ei nyt varsinaisesti ole kehu, jos ei aivan haukkukaan.

Jacobin ei ole reittaussivuistoilla kovin kovassa huudossa, eikä se missään nimessä mikään ensiluokkainen gueuze olekaan. Hyvin yksitoikkoinen ja väsähtänyt ollakseen samassa luokassa vaikkapa Cantillonin tai 3 Fonteinen pirteiden, räväköiden ja hienostuneiden tuotteiden kanssa. Silti, gueuze on vähän semmoinen tyyli, että jos se on sen verran onnistunut, että voi virheettömäksi sanoa, on se huonoimmillaankin aika kiva. Kyllä tätä kesällä joisi. 3/5.

Kommentit