Kuehn Kunz Rosen Mystique IPA

Mystique IPA
Panimo: Kuehn Kunz Rosen
Maa: Saksa

Tyyli: Vehnä-IPA
Alkoholia: 6,5%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Toimiva perus-IPA, vehnäisyys jää kysymysmerkiksi.

Blogitauko ja Saksankiertue on ohi, raporttia matkasta lähitulevaisuudessa. Ensin kuitenkin tuliaisten kimppuun näin pienenä lämmittelynä.

Kuehn Kunz Rosen on Saksan uuden aallon "craft"-panimoita. Sama vallankumous vanhaan olutmaahankin on iskenyt, jos se nyt ei siellä ehkä ihan niin näkyvästi olekaan esillä. Pienpanimoita syntyy ja kaikkien toiminta-ajatus tuntuu olevan tehdä nimenomaan jotain mitä Saksassa perinteisesti ei tehdä. Eli käytännössä alea ja koska kyseessä on craft-boomi, tietenkin IPAa.

KKR on kotoisin Mainzista, Rheinland-Pfalzin osavaltiosta, Lounais-Saksasta. Perinteisen saksalaisen meiningin kanssa sijainti toki kertoisi jo jonkun verran oluistakin, mutta modernin globalisaatiopanimon kanssa tuotanto on tietty mitä sattuu. Hellesiä baijerilaisittain, blondea belgialaisittain ja sitten tätä IPAa, amerikkalaisittain.

Pullon ostin itse kuitenkin Berliinistä melko sokkona. Rehellisesti sen vuoksi, että etiketti näytti kivalta. Olutkaupat Saksassa olivat ainakin puoliksi pettymystä täynnä, joten torjuin sitä melko satunnaisilla crafteillä. Etiketissä on tatuoitu nainen sovittamassa korvista. Se on kai jotenkin mystistä sitten nimestä päätellen...

Tämän pitäisi tietojen mukaan olla kuulemma "Weizen IPA", eli "White IPA" eli Vehnä-IPA näin kotimaisella. Oluesta itsestään se ei niin käy ilmi. Tumman oranssin, miltei ruskean oluen tuoksussa on topakka annos metsää, kivaa raikkautta, maltaista toffeeta, alkoholiakin himppu. Vehnää ei löydy.

Paksuhko olut, melko karamellimaltainen IPAksi. Edellenkään en sitä vehnää erota. Makeus ja hedelmäisyys kärjessä havuiseen humalointiin etenevä hyvä IPA. Pientä raikkautta uupuu, mutta ihan toimiva suht karamellisella mallasrungolla varustettu IPA silti. Tuoreena voisi parhaimmillaan olla melko ässä, nyt parasta ennen päivä ostamassani pullossa on jo 30.4.2015, joten pahimmillaan miltei (puolen?) vuoden vanhaahan tämä IPAksi on. Näin vanhana aika peruskamaa. 3/5

Kommentit