Huonoja uutisia Bambergista - Schlenkerla pistää pillit pussiin?


Schlenkerla lopettaa!

Olen Saksan turneellani saapunut Bambergiin. Iltahortoilun jälkeen Schlenkerlalle, onhan tänne tultava. Jututin olutta tilatessani tynnyriolutta tarjoilevan reiän ukkoa ja mies kertoikin kummia. Ensimmäisen kvartaalin tulos 2015 näyttää kuulemma niin surkealta, että tämä maailman tunnetuin savuolutpanimo on pistämässä pillejä pussiin. Tieto julkistetaan huomenna keskiviikkona, mutta kuulin tämän etukäteen koska kello oli jo niin paljon.

Ihmettelin tietysti suu auki, että miten se nyt sillä lailla, kun panimo on varmaan isojen merkkien jälkeen yksi tunnistettavimpia ja maineikkaimpia saksalaisia panimoita maailmalla. Baarimestari Lügner kertoi, että ongelma ei olekaan ulkomaan markkinat jotka kyllä vetää vaan sisämarkkinat Saksassa. Nimittäin craft beer -buumi on iskenyt saksaankin sillä lailla, että savuoluen menekki on romahtanut. Ne, jotka haluavat mielummin maistaa makuja oluessaan ovat hullaantuneita tissuttelemaan eksoottisempia juomia tai "pelkkää IPAa" ja ne loput sitten lähinnä "kiskovat kaksin käsin Warsteineria naamaan turruttaakseen viimeisenkin sielunhippunsa". Saksassa kotimainen perinteikäs savuolut on "liian vanhanaikaista ja hyvää" mennäkseen kaupaksi. Näin runoili Lügner.

Synkkääkin synkempi meininki. Toivottavasti asialle on vielä tehtävissä jotain. Sana oli baarimestarilta levinnyt koko oluttupaan ja tuvassa on masentunut tunnelma. Yksi amerikkalainen olutturisti itkee avoimesti tuoppiinsa. Kyllä tässä vähän itselläkin silmäkulmassa jotain tuntuu.

Onni onnettomuudessa kuitenkin on, että Schlenkerla laittaa jäännösvarastonsa myyntiin nettikaupassaan 75% alella vielä tänään koodilla XAPR015. Tarkkailkaapa tilannetta.

Edit: Koska Blogger tökkäsi tähän väärän päivän, niin tarkennetaan näin tulevaisuuden lukijoita ajatellen, että kyseessä oli tietty Aprillipila.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.