Fat Lizard Marxist

Marxist
Panimo: Fat Lizard
Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 5,4%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Mainio toffeinen ja humalainen ale.

Kivenlahden Fat Lizard mainosti Facebookissa, että ovat saaneet uutta Marxist punaoluttaan hanoihin vapuksi ympäri Helsinginmaan. Työväenjuhlan kunniaksi punakaartihenkisesti nimetty olut siis. Pumppumerkissä oli ilmeisesti panimon oma parta-Castro kuvassa.

Hilpeä Hauki on näppärästi töistä tullessa kotimatkalla. Jos en siis mene ihan tavallista kotimatkaani, vaan kierrän vähän. Aiemmin olen tämän yhden Suomen uusimman pienpanimon tuotteita päässyt maistamaan lähinnä panimolla. Panimolla oluet ovat aina vähän epäreilunkin tuoreita jos humalavoittoisista oluista puhutaan.

Punaruskea olut. Positiivinen yllätys heti alkuun, ettei siitä tule välittömästi nenään IPAmainen hyperjenkkihumalointi vaan rehellisesti toffeinen, miltei Fuller'sin ESBn kaltainen karamellisuus, jota humalointi taustalla lähinnä raikastaa keveämmäksi.

Runko on melko kevyt. Maku hyvin toffeinen karamellimaltaisuus, josta kumpuaa jälleen mieleen se Fuller'sin ESB ja joku nimeltämainitsematon altbier. Maltaisuus muuttuu nopeasti pehmeästi nousevaan terävähköön katkerointiin, joka loppua kohti vaimenee takaisin kepään karamellisuuteen, nyt sitruksisen humalan piristämään. 4/5

Jonkin verran olisin ehkä paksuutta kaivannut lisää, mutta mainio olut! Ainoastaan Maku Brewing on viime vuosien uusista panimoista tähän mennessä ollut ensioluillaan näin vakuuttava Suomessa.

Kommentit