Pikkupäivitys: Rikhard Von Trappe

Rikhardin sukulainen, selkeästi
Kutsu kävi Hans Välimäen Rikhard Von Trappe -belgibistron avajaisiin eilen. Erityistä olutpaatosta siitä ei siunaantunut, mutta pikainen päivitys tässä loputtomalta tuntuvan lauantaisen baarikierros nro 5:n purkamisen lomassa.

Kyseessähän on siis Välimäen jo viime vuonna Tampereelle avaaman August von Trappen -helsinkiläisversio. Olutkellari kävi tsekkaamassa tilanteen Tampereella marraskuussa ja hyvin samansuuntaiselta vaikuttaa, vaikkakin olutlista oli Helsingissä vieläkin pienempi.

Helsingissä von Trappe on oikeastaan uudelleenbrändäys/muodonmuutos/whatever Välimäen aiemman Rikhards Gastropubin tilalle. Se on siis samoissa tiloissa Rikhardinkatu kahdessa. Tiloihin mahtuu on myös kokin fine dining -nimikkokolo Välimäki. Siisti, tunnelmallinen paikka. Hieman sellainen keskimääräistä fiinimpi fiilis kuitenkin, mitä Kaartinkaupungin kulmilla vähän odottaakin. "Upscale bistro" totesi kaveri ulkomaan murteella.
....ja hanat.
Pullot...
Ruokalista vaikutti lupaavalta ja tarjottujen pienten maistiaisten perusteella myös hyvältä. Belgialaishenkeä oli mm. vohveleiden ja sinisimpukoiden muodossa tarjolla. Maistiasten pohjalta voin itse lämpimästi suositella melko perusaineksista koottua Salaattia Le Lundi Bleue, josta pidin erityisen paljon, Avecina mukaan raahaamani kaveri innostui ankanmaksapatee-hapankirsikka-kombinaatiosta ja skagen-vohvelista. Hinnat olivat pääruuissa noin reilun parinkympin tienoilla, kalleimman pihvin ollessa päälle 30e.

Viineistä en moukkuuttani osaa sanoa muuta kuin, että listalta tarjoiltu riesling oli omaan suuhuni hyvin sopivaa. Oluen puolesta valikoima ei ole mikään kovinkaan super, mikään Tuulensuu tämä ei siis ole. Belgejä on kuitenkin pulloissa reilu parisenkymmentä tarjolla, mikä on ruokapaikaksi suht hyvin. Oluet olivat ehkä hieman kalliita olutbaareihin verrattuna*.

Menenkö omalla rahalla, miksipä en. Kiva tunnelma, kyllä tänne voisi tulla parin kaverin kanssa syömään mielellään. Erityisesti ruokalistan kukkoannos kiinnostaisi testata vähän terävämmän tripelin kanssa.

*Tai ovat ja ovat.... Työkaveri nimittäin nosti puheeksi männäviikolla seikan jota en ollut tullut itse ajatelleeksi ja tuumasi, että vaikka olut on Suomessa oikeastaan aina kallista, niin oluethan ovat ravintoloissa aika halpoja suhteessa esim. Alkon hintoihin kun niitä vertaa siihen millaisia katteita viineistä otetaan.

Kommentit