Ylipäällikön Päiväarvio: Varusteleka-oluet


Ylipäällikön 
Päiväarvio 
N:o 1.

Päivämäärällä 16.2.2015 olen itse itseäni komentaen, keneltäkään lupaa tai mielipidettä kysymättä, nimittänyt itseni Suomen Voimajuomain Juomavoimain Ylipäälliköksi.

Suomen uljaat juopuvat!

Ryhdyn tähän tehtävään hetkellä, jolloin vuosikymmenen sotilasvarusteita kansallemme ja muille kansoille toimittanut armeijatavarakauppias Varusteleka on suorittanut strategisen hyökkäyksen olutmaamme tanhuville käyttäen Pyynikin Käsityöläispanimoa liittolaisenaan epäilemättä aggressiivisessa ja lannistumattomassa kampanjassaan makuaistejamme kohtaan. Epäilemme Liittoutuneiden sekundäärisenä kohteena olevan kansan melkein valitsemien terveysviranomaisten moraalinen rappiotila.

Tiedustelujoukkomme ovat onnistuneet urheasti rekyylitöntä 20mm eurorahaa käyttäen hankkimaan näytteet hyökkääjän arsenaalista juuri ajoissa, eli nippa nappa ennen kuin kaikki oli jo myyty. Rohkeutta ja isänmaallisuutta uhkuen joukot ovat toimittaneet päämajaan tiedustelunäytteet sekä miehistön tunteettomaan taisteluraivoon ajavasta Miehistö Pilsneristä, että päällystön orgioissaan imppailemasta Upseeri IPAsta.  Kannustavana esimerkkinä urheudesta koko kansan juopuville joukoille, olen päättänyt uhrautua testattavaksi itse.

Miehistö Pilsner

Rahvaan tarpeisiin "jotka eivät mistään vitun hipsterioluista välitä" tehty suodattamaton pilsner. Keltainen, samea. Kohtalainen kermainen vaahto, lähtee hiljalleen. Raikas, kukkainen tuoksu, jossa hieman viljaista pilsnermallasta ja hiivaa.

Makean puoleinen, melkein alemäistä hedelmää makeudessa. Suodattamattomuus kääntyy olutta vastaan ja hiivaisuus on melko kotiolutmaista. Liian makeuden kanssa yhdistyessään tappaa vähän pirteyttä. Kaipaisi purevampaa humalointia tasapainottamaan ja puhtautta makuun, mutta meneehän tämä. Miehistön tarpeisiin juopotteluolut, niin kuin on kai tarkoitus ollakin. 2/5

Upseeri IPA

Juomavoimain juuri äsken itsenimitettynä olutmarsalkkana koen loukkaavana, mutta harvinaisen tarkkasilmäisenä, upseeristolle tarkoitetun Upseeri IPAn kuvauksen "erikoisoluissa IPA on about yhtä uskottava kuin upseerikokelas, jonka johtoasema elämän ja kuoleman tilanteissa perustuu parin kuukauden muista eroavaan koulutusjaksoon. Siis täysin uskottava, ilman mitään ironiaa!"
Suojavarusteita ei lopulta kaivattu

Kultaisesta oranssiin, samea. Tuoksusssa kukkaisuutta, greippiä, mäntyä, saippuaa, aavistus palanutta kumia. Pehmeä ja pyöreä kuin päällystön kämmenet. Melko suoran mielikuvitukseton IPA. Maussa hedelmäisyyttä, sitrusta, päättyy IPAksi melko hillittyyn katkerointiin, joka elää suht pitkään suussa. Vähän tylsä. 3/5

Suomen urheat sotaa leikkivät! En usko näistä koostuvan vakavaa uhkaa makuhermoillemme, vielä, elleivät Liittoutuneet hyökkää raskaalla kalustollaan esim. keisarillisen panssarivaunustoutin muodossa. Niistä toisella Liittoutuneiden osapuolella on vankkaakin vankempaa kokemusta. Puhutaan jopa, että Vahvaportteri on vain pulloon valettua Kruppin terästä. Sitä ennen, en huolestuisi.

Ylipäällikön ominaisuudessa, päätän päiväarvion tähän ja luovun tittelistäni. Onhan tää nyt aika leuhka, hei.

-Mallasheim

Kommentit