Nokian Panimo 2nd Avenue

Jos on tosi tosi hyvä mielikuvitus, Helsingin valot
menee ihan Nykistä.
2nd Avenue
Panimo: Nokian Panimo
Maa: Suomi

Tyyli: Vienna Lager
Alkoholia: 4,3%
Kantavierre: 10,4%
Katkeruus: 25 IBU
Väri: 15 EBC

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Maltainen, pätevä lager.

Nokian panimo teki pari vuotta sitten täydellisen ajoituksen raikkaan sitruksisella Keisari 66 APA:llaan. Sittemmin se kärsi laatuongelmista, tosin merkkejä tervehtymisestä on ollut. Nyt panimolta tulee taas Amerikkaan viittaava tuote markkinoille, nimellä 2nd Avenue American Lager. Mihinkähän lie nimi viittaa, kun ei ainakaan New Yorkin 2nd Avenuessa kai mitään kovin legendaarista ole? No, ehkä se viittaa vain siihen, että (Route) 66 oli ensimmäinen Amerikan tie, niin tämä on sitten toinen. Across the 110th street gosea odotellessa...

Tätä on ollut hanoissa tarjoilla jo jokusen viikon, mm. viime baarikierrosraportissa sen Stone'sissa mainitsin bonganneeni, mutta hävisi silloin Hiiden/Rekolan-yhteistyölle valinnassa. Nyt lager on saatu myös tölkkiin. Nokialta tuli muutama purkki näytteenä, joten ihmetellään. Että ilmaiseksi on saatu, terveisiä vain Tertulle.

Mitä "American Lager" sitten tarkoittaa on aika makuasia. Stadin Panimolle se tarkoittaa rapsakasti jenkkihumalalla höystettyä lager-olutta. BJCP-tyylioppaalle se tarkoittaa Budweiseria ja kumppaneita. Nokian Panimo on merkinnyt tölkkiin humaloiksi "Magnum, Perle, Sesongin Humalat" eli ei nyt ainakaan jenkkihumalalla mennä pohjiksi. Magnum ja Perle kun ovat saksalaisia lajikkeita. "Sesongin humalat" tietty voivat olla ihan mitä tahansa. Sinällään aika epätavallinen ratkaisu merkitä tölkkiin noin, vai onko sillä sitten tarkoitus jotenkin suojella persausta jos maku alkaa yhtäkkiä muuttua?

Noh, Budweiseria on kuitenkin turha odotella, hyvä niin. Lasiin kaatuu kuparinen kaunis olut. Ehkä tässä onkin lähdetty hakemaan ns. "American Amber Lager" tyyliä, josta nyt voi sitten kiistellä onko se vain toinen nimi Wieniläiselle... No tokko tuolla niin väliä. Amberilta eli wieniläiseltä vaikuttaisi tuoksunkin perusteella. Hyvin leipäinen, hieman karamellinen maltaisuus on pinnalla ja sitä tukee taustalta kevyt mausteinen humala. Humalointi on kuitenkin aromiltaan hyvin mieto, mitään kuuskutosen lager-paria tästä ei kannata odottaa.

Keskipaksu, täyteläisen maltainen, hieman karamellinen lagerhan täältä paljastuu. Humalaa on juuri sen verran, että tasapaino pysyy ja että maku päättyy hieman pippuriseen katkeruuteen. Puhdas, mallikas, maltainen lager. Eihän tämä hirveän jännä ole, eikä tästä varmaan mitään kuuskutosen kaltaista innostusta irtoa, mutta olettaen, että hinta on säädyllinen tästä saa hyvän "perusoluen". 3/5

Kommentit

  1. Harmi, odotin että tämä olisi ollut nimenomaan reilun jenkkihumaloitu lager, pohjahiivaoluita kun Nokian Panimon laitteistolla on kaiketi helpompi tuottaa tasalaatuisesti. Nyt Nokian panimolla on sitten kaksi tummaa lageria (Året Runt, Keisari Dark) ja kolme puolitummaa (Luomu Tumma, Munchener ja 2nd Avenue). Miten olisi vaihteeksi vaikka suodatettu ja rapsakka Pils?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.