Lervig Sommerøl

Sommerøl
Panimo: Lervig Aktiebryggeri
Maa: Norja

Tyyli: Vaalea Lager?
Alkoholia: 4,7%

Pisteet: 2/5
Lyhyesti: Kevyt, superhelppo, makean hedelmäinen kesäolut.

Stavangerin "aktiebryggeri" on tehnyt hyvin vakuuttavaa jälkeä kautta linjan. Panimo on ollut olemassa kauemmin, mutta alkanut tehdä "erikoisempia" oluita vasta muutama vuosi sitten. Mm. Lervigin ruis-IPA oli melko erinomainen kapistus ja muukin maistamani tuotanto on ollut vähintään keskinkertaista.

Nyt oli kaupan hyllylle sopivasti kesäksi ilmaantunut Lervigin kesäolut ja tölkissä vieläpä: Sommerøl. Tölkki ei ihmeempiä selittele, melko no-nonsense-linjalla ollaan, niin kuin rennossa kesäoluessa vähän pitääkin olla. Tölkki on niin iloisen sitrusjuomahenkinen väreiltään, että sen seisoessa pari päivää jääkaapissa erehdyin ajatuksissani pari kertaa luulemaan sitä limsatölkiksi.

Norjassa on samat alkoholirajoitteet kuin Suomessakin, joten 4,7% tuskin on aivan sattumalta alkoholipitoisuudeksi löytynyt. Ratebeer väittää vaaleaksi lageriksi, panimon omilla sivuilla ei kerrota oluista mitään (norjan laki?). Lageria kai tämä sitten, kun internetissä väittävät ja siellä totuus asuu. Hedelmäisyys kyllä vähän saisi luulemaan aleksikin.

Hyvin vaalean keltainen. Kaunis vaahto. Tuoksu on makea. Vähän sitrusta, mutta päällimmäisenä lievä jalkahikimäisyys. Hedelmiäkin. Erittäin kevyt ja vähän vetisyyden puolelle kääntyvä. Maku on ikään kuin (virheettömän) jenkkibulkin makeutta yhdistettynä pieneen witmäiseen happamuuteen ja hedelmäisyyteen. Äärimmäisen helppo, mikään mauista ei suoranaisesti tule esittäytymään vaan kyhnää lasin nurkassa nolona itseään. Kylmänä helteellä menetellee, itse kaipaan siihen tilaisuuteen vähän terävämpää pils/ipa-henkistä kulmaa kuin tällaista. En oikein välittänyt. 2/5.

Hinta taisi olla kolmen euron paremmalle puolelle, joten hintansa väärti ei missään nimessä. En oikein keksi tälle muuta käyttötarkoitusta kuin janojuomaksi helteellä ja siihen tarkoitukseen on paljon halvempia ja parempiakin oluita.

Kommentit