San Miguel Fresca

San Miguel Fresca
Panimo: San Miguel
Maa: Espanja

Tyyli: Vaalea Lager
Alkoholia: 4,4%

Pisteet: 1/5
Lyhyesti: Kiva helteellä jos tykkää kevyesti maustetusta ja hiilihapotetusta vedestä.

(Huom: Tämä ei ole se "typerä ja työläs" blogaus mitä päivittelin äsken Twitterissä. Se on vielä putkessa.)

No nythän on lämmin. Jos ei ihan helle ulkona, niin tässä koko päivän auringossa istuvassa kämpässäni ainakin on trooppinen meininki. Lämpimällä juodaan hellekelin olutta ja sellainen on kuulemma parhaimmillaan tämmöinen läpinäkyvässä pitkäkaulaisessa pullossa oleva espanjalaisittain nimetty juttu.

Meksikolaisduo Sol & Corona ovat lajin tunnetuimmat edustajat ja ne ovat olutharrastajan näkökulmasta täysin turhia keksintöjä. Vetisintä ja mitäänsanomattominta kamaa mitä maa päällään kantaa. Kaiken järjettömintä niissä on kuitenkin se pullo. Olut vahingoittuu auringossa (ja kun sanon vahingoittuu, niin tarkoitan että siitä tulee aivan karmivan makuista), siksi se laitetaan tummaan pulloon. Joten jos teet oluen, jota markkinoidaan nimenomaan auringossa juotavaksi, niin sehän se juuri siihen kirkkaaseen lasiin kannattaa pakata?

Joka julmettu kesä joku keksii mainita, että "no onhan ne helteellä tosi hyviä ja toimivia siihen tarkoitukseen". No niin on vissyvesikin, mutta se ei maksa yli kuutta euroa litralta. No niin, okei, hyvä on. Eipä nyt snobeilla liiaksi. Omia ennakkoluulojaan ja piintyneitä käsityksiä on hyvä välillä haastaa, joten päätin arvioida yhden tämmöisen.

Uhriksi joutui lenkkireitilläni vilkkaasti mainostettu uutuus San Miguel Fresca. Kaikki tarvittava löytyy: Kirkas pitkäkaulainen pullo, vaalea olut sisällä ja sana "cerveza" kyljessä, vaikka kyseessä nyt onkin espanjalainen* eikä meksikolainen tuote. En juo tätä lasista, koska mielestäni tähän hellelager tyyliin kuuluu pullon suusta juominen. Limen jätän baarimikoille.

Avaan oluen. Nenään ei tuoksahda synkkä paska, joten pullo on onnistuneesti välttänyt liikaa aurinkoa. Tuoksu on itse asiassa alkuun ihan kiva. Makean pirteä, hieman limeäkin. Pahviselta bulkkisuudeltakin on vältytty. Vetistähän tämä on tietty. Hiilihappoa pehmeästi. Maku on lähinnä makea, hieman ohrainen jälkimaku. Mallaslimsaa, helppo juoda. Katkerohumalat tähän on lisätty varmaan mañana. Join tämän reilusti viileänä, mutta en jääkylmänä. Jääkylmänä ei olisi varmaan maistunut yhtään miltään. Ei tässä vikoja ole, eikä tämä varsinaisesti pahaa ole, ja suoraan sanoen raikkaampi ja miellyttävämpi tämä on kuin moni pahvinkäryinen bulkkilager. Silti tuntuu kuin kuiva siiderikin olisi lähempänä olutta kuin Fresca. 1/5

En nyt tiedä. Kyllähän kylmiä tällaisia on kuumalla kelillä kiva juoda monta putkeen, koska ne ovat kevyitä ja helppoja, eivätkä maistu oikein muulta kuin vähän makealta. Jos niinku haluaa sellaisen seitinohuen rakentaa ja tölkistä vedetyn bulkkikeskarin tunkkaisuus ei nappaa. Optimiyleisönä tyyppi, joka haluaa juoda limsaa, mutta toivoo, että siinä olisi vähän alkoholia. Jos tykkää tosi huippuna San Miguel Frescasta (tai Solista tai Coronasta), niin ei varmaan kannata vielä innostua, että nyt se olutkärpänen puri.

*Filippiineillä on muuten toinen San Miguel, joka käyttää melkein identtistä logoa, mutta on eri firma ja eri olut.

Kommentit

  1. *Filippiineillä on muuten toinen San Miguel, joka käyttää melkein identtistä logoa, mutta on eri firma ja eri olut.

    ne on samaa firmaa. Alunperin san miqul oli filippiläinen firma mutta laajensi toimintaa espanjaan. "Espanjalaisuus" on käytännössä vaan markkinointitempaus

    VastaaPoista
  2. Jep varmasti totta tämä juttu 🤔🧐👊en olis uskonut kyllä 80 -luvulla kun ipizalla eka kertaa maistoi👍👌1987😎.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.