Emelisse 2.5 (Innovation Serie)

2.5
Panimo: Brouweij Emelisse
Maa: Alankomaat

Tyyli: Vähäalkoholinen (IPA)
Alkoholia: 2,5%

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Erinomainen metsäinen "ykkös"-IPA. Sikakallis.

Emelisse on hollantilainen uuden aallon panimo, jonka tuotteita on ollut Pikkulinnun maahantuomana melko hyvin saatavilla täällä suomien maassa, niin kaupoissa kuin Alkossakin. Tasaisen varmaa jälkeä panimolta on tullut, en ole joutunut pettymään oikeastaan yhteenkään, jos nyt en ole vuoriltakaan niiden nimiä pää kiiluen kailottanut.

Maitokauppojen, tai ainakin Kampin K-kaupan, alkoholittomien/ykkösoluiden hyllylle on jo joku aika sitten ilmaantunut Emelisseltä 2,5% olut, nimeltään ytimekkäästi "2.5". Hinta oli tämän vahvuiselle melko hirvittävä: hyvän matkaa päälle kolmessa eurossa. Samassa hyllyssä on Brewdogin 0,5% Nanny State, joka sekin on melko kova yli kahdessa ja puolessa eurossa, mutta sen sentään kehtaa toisinaan maksaa kun haluaa oluen, muttei alkoholia (tai kaloreita btw.).

Töistäpaluulenkin päätteeksi nappasin putelin suihkuolueksi. En tiennyt siitä mitään etukäteen, mutta pullon läpi vaaleasta väristä ja alhaisesta alkoholiprosentista tuumailin, että jos olut toimii niin se on kevyen raikasta ja näin toimii kivasti suihkuoluena.

Vaahtoaa niin maan helvetisti. Epäilisin, että vehnäpohjainen, mutta etiketti ei mainitse vehnää lainkaan. No, jotain proteiinia siellä kuitenkin on, sillä vaahto on iso ja kestävä. Kaadoin kuvan ottamisen jälkeen vielä pienen jämän lasiin, joka kasvatti vaahdon vielä korkeammaksi hupuksi. Odottelin hetken, mutta lopulta kun vaahto ei meinannut hiipua puhalsin viisisenttisen kerroksen lasin päältä pois, jotta yleensä voisin juoda oluen saamatta vaahtoa nenän täydeltä.

Tuoksu on jenkkihumalaa täynnä, eikä paljon muuta. Metsää ja greippiä siis. Eritoten metsää. Ensimmäinen vertailukohde eli Nanny State tulee mieleen ja odotan samanlaista hyvin ohutta, mutta maukasta humalavissyä. Emelisse yllättääkin olemalla suodattamaton ja vähän hapan. Siitä seuraava pieni hiivainen tunkkaisuus olisi muuten jopa valituksen aihe, mutta se onnistuu tuhdin katkeroinnin kanssa kätkemään vähäalkoholisuudesta vähän väkisin tulevan rungon puutteen kummallisen hyvin. Mallasta on makeutena aavistus taustalla, mutta muuten tämä on kyllä ihan puhdasta metsähumalan esittelyä pääosin.

Vahva esitys tämä Emelisseltä on. Vahvuisekseen hienon paksu. Maku jää aika puhtaasti humalan armoille, pientä happamuutta lukuunottamatta. Olen juonut montakin huonompaa ihan täysvahvaa IPAa. Luokassaan loistava. Suihkuoluenakin ensiluokkainen. Tykkäsin. 5/5

Kommentit