Fuller's Past Masters 1966 Strong Ale

Sinettitarran liima oli niin
timmiä, etten viitsinyt edes
korkkia irrottaa.
Past Masters 1966 Strong Ale
Panimo: Fuller's
Maa: Englanti

Tyyli: English Strong Ale
Alkoholia: 7,3%
Kantavierre: 73,1 °Plato
Väri: 43 EBC
Katkeruus: 34 IBU

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Loistava vahva hedelmäinen ja karamellinen brittiale. Taattua Fuller'sia.

Lempibrittipanimoni Fuller'sin arkistoreseptien Past Masters -sarja on tullut uusimpaan, neljänteen osaansa. Tällä kertaa resepti on vain 48 vuoden takaa. 1966 on tietysti briteille tärkeä vuosi Jalkapallon MM:n johdosta. Asia mainitaankin etiketissä, enkä usko, että mestaruusvuoden resepti on aivan vahingossa päätynyt World Cup -vuoden julkaisuksi.

Tumma punaruskea olut, perusbitterinen ulkoasu. Hedelmien, alkoholin, liiman ja hyvin makean tumman toffeen sekoitus. ESBimäinen, mutta liuotteisempi ja voimakkaampi.

Erittäin pehmeä ja paksu, täydellisesti omaan makuun sopiva suutuntuma. Maltainen täyteläinen ja hyvin luumuinen, hedelmäinen makeus, joka päättyy erinomaisesti tasapainotettuun, hyvin hillittyyn pippuriseen ja toffeiseen humalaan.

Makua piisaa, mutta se ei työnny päin naamaa vaan olut pysyy erittäin juotavana. Maku on jossain brittiläisen barley winen ja vahvan bitterin välimaastossa. Aika lähellä Fuller'sin Vintage Alea. Voisin kuvitella, että tätä reseptiä on käytetty Vintage Alen kehittelyn pohjalla ja luultavasti ikääntyy yhtä hienosti. Hyvin "Fuller'smainen" muutenkin.

Liuotinmaisuus aromissa voi häiritä herkempiä, mutta itselleni suurena brittioluen ystävänä toimii aika täydellisesti 5/5.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.